søndag, 26 juli 2020 19:28

21 smittede i Moss

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

21 personer i Moss er blitt koronasmittet de siste to ukene. 20 ansatte ved et omsorgssenter er i karantene, mens to ansatte og en beboer er smittet.

– Det er alvorlig og en påminnelse om at vi fortsatt er midt i en pandemisituasjon med et virus som sprer seg raskt, sa ordfører i Moss, Hanne Tollerud (Ap), på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Totalt er det registrert 123 smittede i Moss under koronaperioden.

Tester beboere på omsorgssenter

Kommuneoverlege Kristian Krogshus sier at de siste 13 tilfellene utgjør et lokalt smitteutbrudd, og han antar at disse kan spores tilbake til et privat selskap. De andre åtte kan spores tilbake til to ulike utenlandsreiser til såkalte grønne land.

Institusjonen der ansatte og en pasient har testet positivt er Rosnes bo- og servicesenter på Jeløya utenfor Moss sentrum. Der er man i gang med å teste alle på avdelingen det gjelder.

– Det er åtte eller ni beboere som er nærkontakter, sier Krogshus.

Blir ikke nedstenging

Kommuneoverlegen presiserte imidlertid at det ikke er aktuelt å gjennomføre noen lokale nedstengninger i Moss som følge av det lokale utbruddet. Ett utested i Moss ble stengt fredag på grunn av brudd på smittevernreglene.

– Selv om Moss er i en situasjon med et lokalt utbrudd av korona, er ikke Moss isolert og vi er heller ikke tilbake i en situasjon med total nedstengning, sa ordføreren.

Likevel var overlegen klar på at det er naturlig å begrense antallet større arrangementer, der det er vanskelig å overholde smittevernreglene.

Sist redigert mandag, 27 juli 2020 15:28
NTB