torsdag, 25 juni 2020 14:14

223 mister jobben i Tivoli i København

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Fornøyelsesparken Tivoli må kutte ti prosent av de ansatte. Fornøyelsesparken Tivoli må kutte ti prosent av de ansatte. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

223 medarbeidere mister jobben i fornøyelsesparken Tivoli i København. Opprinnelig var planen å kutte 440 ansatte.

Parken kunngjorde en innsparingsplan 11. juni, som følge av at den måtte stenge under koronapandemien. Tivoli åpnet igjen i begynnelsen av juni, men med begrensninger på antall gjester og uten mulighet for å holde store konserter og arrangementer. Dermed har parken varslet at de kan ende med et underskudd på opp mot 100 millioner danske kroner i 2020.

Innsparingsplanen la opp til at 440 stillinger skulle kuttes. Tallet er nå kuttet til 223, opplyser Tivoli i en pressemelding.

Dette er likevel omkring 10 prosent av parkens ansatte. Administrerende direktør Lars Liebst kaller det en av de verste og vanskeligste dagene i Tivolis historie.

– Det berører meg dypt at det er blitt nødvendig å si farvel til så mange dyktige og lojale medarbeidere, sier Liebst.

Parken fikk begrenset antallet stillingskutt ved å være fleksible i planlegging av arbeidstid og vakter, og gjennom frivillige oppsigelser.

– Jeg er glad for at antallet berørte medarbeidere er brakt vesentlig ned takket være et godt forhandlingsresultat med 3F, HK og en rekke andre fagforeninger, sier Liebst.

Tivoli opplyser at de oppsagte medarbeiderne vil få hjelp og tid til å komme seg i ny jobb

NTB