mandag, 18 mai 2020 08:16

Frp vil forhindre at voldsdømte får jobbe i barnehage

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Roy Steffensen (Frp) mener det må en endring til slik at ikke personer som er dømt for vold mot barn, kan få jobb i barnehage. Roy Steffensen (Frp) mener det må en endring til slik at ikke personer som er dømt for vold mot barn, kan få jobb i barnehage. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Frp vil endre systemet som i dag gjør at personer dømt for vold mot barn kan få jobbe i barnehage, fordi arbeidsgiver ikke får se hele rullebladet.

Alle som vil jobbe i barnehage må framvise en politiattest og ha «plettfri vandel», men attesten vil ofte ikke vise om person er dømt for vold mot barn. Det gjør den først hvis volden anses som «grov», skriver Vårt Land.

Det ønsker leder av Stortingets utdanningskomité Roy Steffensen (Frp) å endre på.

– All vold mot barn bør diskvalifisere deg fra å jobbe med våre aller minste. Dette er en risiko vi som samfunn ikke kan akseptere, sier Roy Steffensen (Frp) til avisa.

Sammen med tre partifeller fremmer han forslaget i Stortinget denne uken, hvor de vil pålegge regjeringen «å foreta nødvendige regelendringer, slik at politiattesten gir et fullstendig bilde av søkeren».

Politiattesten skal vise «alle relevante lovbrudd i de tilfeller som gjelder ansettelsesforhold i skole, barnehage eller andre steder der kontakt med barn utgjør en viktig del av stillingen», heter det i forslaget.

NTB