Arbeidsliv

Arbeidsliv (16)

Faktisk så kan du det. Er du i tvil om Alex er syk så kan du sende en melding til NAV hvor du som arbeidsgiver skriver hvorfor du ikke vil godkjenne sykemeldingen. Brevet/meldingen du sender NAV skal også sendes som kopi til Alex.

"Å komme sammen er begynnelsen. Å holde sammen er framgang. Å arbeide sammen er suksess."
Henry Ford

Jeg tror at de fleste av oss sliter litt med å holde motivasjonen oppe i denne rare tiden vi er inne i og hvor mange av oss igjen har hjemmekontor.

Hva er viktig å tenke på når du starter i ny jobb? Hvordan skal du ta plass- på rett vis? Skal du assimilere deg? Gå under radaren til du finner din plass, eller skal du starte med å bevise deg selv fra første dag? Og hva skal du som arbeidsgiver gjøre for å sikre at din nyansatte får en god start i din bedrift?

Er du jobbsøker – overse ikke LinkedIn, ei heller om du er en profesjonell foredragsholder eller debattant og ønsker nye oppdrag. I Norge er sosiale nettverk viktigere for forretningsliv og rekruttering enn noen gang, og her ligger LinkedIn på topp.

Bernhard Shaw sier: De menneskene som lykkes, er de som alltid leter etter muligheter. Hvis de ikke finner noen, skaper de dem selv!

Mange bruker hersketeknikker i jobbsammenheng. Du og jeg også, bevisst eller ubevisst. Det er et skille mellom litt godmodig erting og hersketeknikker og mobbing.

Pandemien har ført til mange endringer på arbeidsmarkedet, og flere endringer vil mest sannsynlig komme. Kanskje har du mistet jobben, blitt permittert, kanskje har arbeidsplassen din blitt lagt ned. Hva skal du gjøre nå?

I sin nyttårstale fra 2014 fokuserte statsminister Erna Solberg blant annet på mennesker som sliter med å komme inn i arbeidslivet på grunn av hull i CV-en.

Jeg vil anbefale deg å sette ned skatten i permitteringsperioden. Du får redusert skatt når du går på dagpenger. (Du opparbeider også mindre feriepenger så det er viktig å spare til neste års ferie selv.)

Side 1 av 2