annonse web

lørdag, 07 mai 2022 09:35

Åtte av ti støtter aldersgrense for bruk av elsparkesykkel

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
En ny undersøkelse viser at åtte av ti støtter innføringen av en nedre aldersgrense for bruk av elsparkesykkel. En ny undersøkelse viser at åtte av ti støtter innføringen av en nedre aldersgrense for bruk av elsparkesykkel. Foto: Geir Olsen / NTB

I en ny spørreundersøkelse svarer 85 prosent at de støtter en nedre aldersgrense for bruk av elsparkesykkel. Men flere ønsker den høyere enn det som er vedtatt.

– Med de nye reglene som blir innført om kort tid, vil det innføres en nedre aldersgrense ved 12 år. 44 prosent av de spurte i undersøkelsen mener denne grensen bør gå ved 16 år, forteller Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Spørreundersøkelsen er foretatt av YouGov og er gjort på vegne av Tryg Forsikring og Trygg Trafikk.

I undersøkelsen støtter åtte av ti innføringen av promillegrense for bruk av elsparkesykkel, som er vedtatt til å bli på 0,2.

– Én av fire ønsker en promillegrense på 0,5 for elsparkesykkel, og generelt ser vi av svarene klare skillelinjer i spørsmålet om promille og hvor grensen skal gå. Hele 14 prosent i Oslo svarer at de ikke ønsker promillegrense, mens kun 5 prosent i Vestland mener det samme, forteller Brandeggen.

NTB