torsdag, 16 juli 2020 13:10

Lokal forfatter med historisk roman

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Jens E. Fjeld er bl.a. utdannet kjemiingeniør og legemiddelkonsulent. Han har bodd og arbeidet på Island, og leser og snakker språket. Jens har i alle år vært engasjert både i slektshistorie og lokalhistorie. Hans familienavn stammer fra urgården Fjeld (Fell), som sammen med gården Stein var de første gårdene i Hole som ble ryddet som gårdsbruk.

Romanen «Olav Haraldsson. Olav den hellige – fra leiesoldat til helgen» er i hovedsak basert på Snorre Sturlassons «Heimskringla» og katolsk kildemateriell, samt nyere forskning.
Boka er bl.a. basert på islandske, norske og katolske skriftlige kilder.
Den handler om Olav Haraldssons oppvekst på Ringerike, hans reiser som viking fra han var 12 år og fram til han blir drept i slaget på Stiklestad i år 1030. Som viking reiste Olav bl.a. til Sverige, Russland, Danmark, England, Belgia, Frankrike og Tyrkia.

Fjeld har arbeidet med boka siden 2014 og besøkt steder Olav reiste til, f.eks. Brugge i Belgia og krypten under katedralen i Rouen i Frankrike, hvor Olav Haraldsson ble døpt i år 1014, Nidaros og Stiklestad.

Boka selges på Ringerikes museum, Veien kulturminnepark og hos Båtforeningen Harald Hardraade. Prisen er kr 350,-

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.