onsdag, 01 februar 2023 22:19

Braathen Eiendom måtte punge ut

Skrevet av
Dette røret ble for stort for Braathen Eiendom Dette røret ble for stort for Braathen Eiendom Foto: Frank Tverran

I denne saken er det i hovedsak rør det dreier seg om. Kloakkrør.

I juni 2017 engasjerte Braathen Eiendom AS VSP Maskin til å legge den mye omtalte og omstridte kloakkledningen fra Fossveien 1B ut til Fossveien og kloakknettet der.

Braathen Eiendom ville ha en mye større dimensjon på røret enn det som hadde vært der tidligere. De ville ha plass til både overvann og kabler. Men da passet plutselig den gamle traseen dårlig. Under Anders Bjerkes eiendom i Fossveien 3 støtte de på fjell. Bjerke synes det ble noe risikofyllt å bruke sprengstoff under den gamle bygningen,så han sa de fikk grave et par meter til siden, slik at de unngikk fjellet.

Men det ville ikke Braathen Eiendom. Entreprenøren måtte reise igjen og sendte en faktura på litt over 70.000 kroner.

Betaling kom ikke og VSP Maskin purret på fakturaen den 21.9.2017 og henviste til samarbeidspartner TWG Anlegg som sto klar til å gjøre jobben ferdig straks Braathen Eiendom betalte.

Den 2.10.17 ble det inngått kontrakt mellom Braathen Eiendom og TWG Anlegg om utføring av jobben. Men betaling uteble til tross for inkassovarsel.

Tippet fyllmasse hos naboen

Den 10.10.17 sendte TWG Anlegg følgende e-post til Braathen Eiendom:

Hei Marianne

Vi i TWG anlegg a/s tok på oss å hjelpe dere i Bråten eiendom med å legge ny kloakk inntil deres eiendom i Fossveien 1b. Dette satte vi av 2- to uker på som er vanlig for en slik jobb. Vi satte alt annet arbeid til side for å hjelpe dere, siden dette hastet veldig og dette var siste muligheten dere hadde før Tronerud skulle asfaltere gaten. Vi kom i mål med den jobben så Tronerud fikk asfaltert, men når vi kom litt lenger opp møtte vi på fjell. Vi prøvde flere løsninger for å få kloakken gjennom kjelleren til Bjerke. Men du- Marianne var overhode ikke samarbeidsvillig du skal ha 200 hundre rør og var rør utenpå og da må vi så dypt at vi må ha bort fjell.

Krangelen som er mellom Bråten eiendom og Bjerke eiendomsselskap og co har vi ingenting med vi har prøvd og megle til ingen nytte, mye av megletiden kunne vi brukt for å få prosjektet ferdig. Du står på ditt og Bjerke står på sitt og den tapende part oppi dette er oss i TWG anlegg.

For at vi ikke skal tape mer penger enn det vi allerede har gjort pga krangelen deres må vi trekke oss ut fra dette prosjektet. Vi har en graver stående i bakgården hos dere i Bråten eiendom som vi ikke får brukt pga det ble stopp i prosjektet. Bjerke maser på oss for å få fylt igjen hullet så han får brukt sin bakgård/parkeringsplass, han ble forespeilet at dette skulle være ferdig innen 7/10 i år. Han mener at vi må fylle igjen hullet i løpet av uka for leieboerene hans forlanger å få bruke parkeringsplassene sine.

Vi har også fått en regning fra Klekkenveien 4 (naboen til Mariana Fic Braathen, red.anm.)for noe masser vi har tippet der etter anvisning fra deg Marianne du var også med på den kjøreturen. Den regningen må du betale vi kan ikke ha det sånn at vi får dårlig rykte pga deg, du må rydde opp i dette snarest! – Du må betale oss for den jobben vi har gjort også må vi få en bankgaranti eller delbetaling på resten føre vi kan jobbe videre på dette prosjektet.

Og før vi finner ny mulighet for å jobbe videre må du ha alt klarlagt med Bjerke så ikke vi taper mer penger, vi kan ikke komme for å gjøre jobben når vi må stå å megle mellom dere da får ikke vi gjort jobben vår. Det må være avklart på forhånd hvordan vi skal få rørene gjennom kjelleren det skal ikke være noe diskusjon når vi kommer for å jobbe. Det må vi ha skriftlig. –Maskinen i bakgården må vi fjerne 12/10 i år hvis ikke må vi leie en maskin og det koster 3000 kr pr. døgn som da dere må betale hvis ikke så må vi fylle igjen hullet på deres bekostning for å få maskinen ut. Vi har også hatt et tillegg i gaten det ble mye mer graving på koblingspunktet når vi måtte ned på hovedkloakk og spillvann. Dette er uforutsette ting for oss som du ikke opplyste oss om vi fikk kun beskjed om at det lå et rør på dybde 1,70 m. Vi måtte grave oss ned på nesten 4 m. for å få jobben gjort, dette skal vi også ha betalt for.

Vh Erik Wilhelmsen for TWG anlegg a/s.

 

Dømt i forliksrådet og tapte i Tingretten

Saken ble behandlet i forliksrådet den 14.3.2018 hvor Braathen Eiendom AS ble dømt til å betale litt over 70.000 kroner pluss renter. Braathen Eiendom AS er ikke enige i denne avgjørelsen og tar ut stevning hvor de krever erstatning og reduksjon av kravet. Saken behanles av Ringerike Tingrett den 29.3.2019. Braathen Eiendom taper saken og må i tillegg til egne advokatomkostninger betale 111.180 til motpartens advokat. Igjen blir de også dømt til å betale kravet på kr 69.412 til VSP Maskin AS.

Konkursboet krever beløpet

VSP Maskin AS fusjonerte med Microtrenching Norge AS i 2020 og det ble åpnet konkurs hos Microtrenching Norge AS, Det er derfor boet ved advokat Stian Hatleberg som skal ha penger fra Braathen Eiendom AS. Men alt ble ikke betalt og det ble derfor tatt utlegg i tre av Braathens eiendommer for tilsammen kr 51.000,-

Braathen Eiendom klager videre

Denne gangen klager Braathen Eiendom på namsmannens utlegg i de tre eiendommene. Klagen behandles av Ringerike, Asker og Bærum Tingrett den 28.3.22. Her avsies det kjennelse for at utleggsforretningen opprettholdes. Det blir gjort en mindre nedjustering av beløpet det er gitt utlegg for da namsmannen har tatt med utenrettslige kostnader som ikke er med i dommen fra tingretten.

Men det er mer!

Braathen Eiendom AS sender inn en anke til Borgarting lagmannsrett. Nå er det lite juss i framleggene til Braathen Eiendom AS.Nå forsøker de å få overprøvd den første dommen i Ringerike tingrett fra 2019. De hevder at kjennelsen i Ringerike, Asker og Bærum Tingrett den 28.3.22 burde rette Ringerike tingretts dom fra 2019.

Den 17.10.22 forkaster Borgarting lagmannsrett anken.

 

 

 

 

 

 

 

Andre saker å lese

EasyPark inngår samarbeid med Kople

25-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

EasyPark inngår samarbeid med Kople

EasyPark utvider med nok en elbil-ladeaktør. Samarbeidet lanseres i slutten av mars, og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

25-03-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

Her er de ferskeste eiendomsoverdragelsene i Ringerike kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

24-03-2023 Nyheter NTB-AFP-Reuters - avatar NTB-AFP-Reuters

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

441 politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter under protestene i franske byer i går, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

24-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

Politiet i Hønefoss ønsker tips i forbindelse med at en kvinne er savnet fra Jevnaker.Den savnede er en etnisk norsk kvinne i 60-årene. Hun ble sist sett i Jevnaker sentrum...

Les mer i RingeriksAvisa