torsdag, 06 oktober 2022 10:03

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes tilbake til Bane NOR og Nye Veier

Skrevet av
Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes tilbake til Bane NOR og Nye Veier Grafikk: Frank Tverran/ RingeriksAvisa

– Vi står i en situasjon med stramme økonomiske rammer. Samtidig ser vi at fordelene ved å bygge jernbane og vei som et fellesprosjekt er lavere enn antatt og vi mener det er viktig å samle jernbanekompetansen. Derfor velger vi å føre Ringeriksbanen tilbake til Bane NOR slik at det kan vurderes opp mot andre jernbaneprosjekter. Samtidig velger vi å legge veidelen inn i Nye Veiers ordinære portefølje slik at de kan vurderes opp mot andre veiprosjekter, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Det har lenge vært en forutsetning at utbyggingen av Ringeriksbanen og E16 mellom Skaret og Hønefoss skulle skje sammen – i et fellesprosjekt.

– Vi er nødt til å se på hvordan vi kan løse de utfordringene vi har i samferdselsnorge med de midlene vi har til rådighet. Derfor mener vi det er lurt å overføre vei- og banedelen i fellesprosjektet til hvert sitt statlige selskap for videre utvikling og vurdering av oppstart, sier Nygård.

Nye Veier har optimalisert prosjektet

Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 (Skaret–Høgkastet–Hønefoss) ble overført som et eget prosjekt til Nye Veier under forrige regjering. Nye Veier skulle se med friske øyne om det var mulig å få et billigere og bedre prosjekt.

– Nye Veier har gjort en god jobb med å optimalisere prosjektet og finne løsninger for å redusere kostnadene for både vei og bane. Det er denne gjennomgangen som viser at gevinstene ved å bygge dette ut sammen er lavere enn antatt før prosjektet ble overført til selskapet, sier samferdselsministeren.

En del av porteføljen

Ringeriksbanen blir nå en del av Bane NORs portefølje. Erfaringene fra Nye Veiers arbeid med å optimalisere prosjektet, vil kunne bli tatt med videre. Prosjektet vil på lik linje med andre prosjekt i Bane NORs portefølje bli vurdert opp mot samfunnsøkonomisk lønnsomhet og modenhet.

– På denne måten sørger vi å få mest mulig jernbane av pengene vi bruker. Det er spesielt viktig i den utfordrende økonomiske situasjonen vi står i nå, sier Nygård.

E16 mellom Skaret og Hønefoss blir nå en del av den ordinære porteføljen til Nye Veier. Fellesprosjektet var et eget prosjekt hos Nye Veier som fikk midler direkte. Det vil derimot ikke følge med penger eller endrede rammer til Nye Veier nå som veidelen blir en del av den ordinære porteføljen, på lik linje med alle de andre prosjektene selskapet har i dag.

Ringeriksbanen er borte

I 2023 prioriterer regjeringa full framdrift i pågående InterCity-prosjekt til Moss, Tønsberg og Hamar. I tillegg skal Follobane-prosjektet etter planen bli ferdigstilt. I 2023 vil det være aktivitet på disse prosjektene: Follobanen, Sandbukta–Moss–Såstad på Østfoldbanen, Drammen–Kobbervikdalen og Nykirke–Barkåker på Vestfoldbanen, og Venjar–Eidsvoll–Langset og Kleverud–Sørli–Åkersvika på Dovrebanen.

Sist redigert torsdag, 06 oktober 2022 11:49

Andre saker å lese

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

22-09-2023 Nyhetsklipp NTB-Reuters - avatar NTB-Reuters

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Les mer i RingeriksAvisa

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

22-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, mener Martin Kolberg. Han ber Støre invitere SV inn i regjeringen, men de vil ikke redde Ap.

Les mer i RingeriksAvisa

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

22-09-2023 Nyheter NTB-AFP-TT - avatar NTB-AFP-TT

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

Ukrainske styrker opererer enkelte steder vest i Zaporizjzja bak Russlands tredje og siste forsvarslinje, ifølge Institute for the study of war (ISW).

Les mer i RingeriksAvisa

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

22-09-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele...

Les mer i RingeriksAvisa