fredag, 29 mai 2015 09:54

Boka for padleglade nordmenn

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Ny bok om padling Ny bok om padling

Planlegger du å kjøpe kajakk, eller å ta et padlekurs? Da er du ikke alene. Padling er en av de raskest voksende fritidsaktivitetene i Norge.

– Det er bare fantasien som setter grenser for hvor du kan padle, og knapt nok den heller, sier Per Roger Lauritzen. Boka Tusen padleturer gir, for første gang i Norge, en samlet oversikt over padlemulighetene i hele Norge – kommune for kommune, fylke for fylke, med vann innsjøer, elver, kysten og det hele.

Fra han satte seg i en kajakk for første gang som 10-åring, har Per Roger Lauritzen padlet i over 300 norske kommuner, mange av dem flere ganger, og han har som mål å padle i dem alle, 428 i tallet. Bare i fjor ble det 317 kajakkturer på Per Roger. Og underveis har han systematisk samlet sine padleopplevelser.

– Undersøkelser har vist at det viktigste for nordmenn på tur ikke er å bli svett, men å oppleve ro, fred og muligheten til å pleie tankene, sier Lauritzen. Dette er nok mye av grunnen til at padling er blitt så populært, tror han.

– Padling er en lite krevende aktivitet som gir store muligheter for stillhet og ro. Når teknikken begynner å sitte, noe som ofte går ganske fort, kan man fokusere på omgivelsene og la tankene vandre fritt. Man kommer inn i en flyt som gjør godt for sjelen, og som mange søker, forteller han.

I tillegg til turbeskrivelsene i boka tar Lauritzen også for seg fordeler og ulemper med forskjellige kajakktyper og kano, basert på egne erfaringer. Han skriver også om å ferdes trygt med kajakk og kano året rundt. Boka er rikt illustrert og utstyrt med kart.

Om forfatteren

Per Roger Lauritzen (født 1956) er fra Sandefjord og bor i Asker. Han har utgitt et stort antall bøker om turliv og natur, de fleste illustrert med egne bilder, og har gjennom sitt mangeårige arbeid i DNT og nå i NAF fartet mer rundt i landet vårt enn de fleste. Han er en ettertraktet foredragsholder.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Mer i denne kategorien Mann til sykehus »

Andre saker å lese

Mann filmet kvinner på toalett på utested

04-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

03-12-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

31.899 personer har ennå ikke fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Fra årsskiftet er ikke disse førerkortene gyldige lenger.

Les mer i RingeriksAvisa

Bensinstasjon ranet

03-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere gjerningspersoner ranet en Circle K-stasjon på Tunga i Trondheim natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa