onsdag, 11 mai 2022 07:57

Enklere å etablere universitet?

Skrevet av
Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sier det er på tide med en gjennomgang for å se om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet. Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sier det er på tide med en gjennomgang for å se om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet. Foto: Terje Pedersen / NTB

En ekspertgruppe skal vurdere kravene for akkreditering som universitet. Arbeidet skal inngå i regjeringens forslag til ny universitets- og høyskolelov.

Gruppen skal gå gjennom helheten i dagens regelverk og se på hele prosessen og systemet for akkreditering og re-akkreditering.

Målet er å gjøre kravene mer treffsikre og regelverket mer oversiktlig, opplyser regjeringen.

Ekspertgruppen skal blant annet se på om etablering av nye universiteter fortsatt skal skje innenfor rammen av en regelstyrt ordning, eller være resultat av en politisk beslutning.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sier det er på tide med en gjennomgang for å se om dagens system er unødvendig byråkratisk og om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet.

I løpet av neste år skal kunnskapsdepartementet legge fram forslag til ny universitets- og høyskolelov. Ekspertgruppens rapport vil være en del av dette lovarbeidet.

Ingvild Marheim Larsen, viserektor for utdanning ved Universitetet i Sørøst-Norge, skal lede ekspertgruppen.

Andre saker å lese

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

06-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

Som første eiendomsutvikler i kommunen og en av de første i Viken, har Tronrud Eiendom blitt Miljøfyrtårn-sertifisert, og tar med det et nytt steg i den grønne omstillingen.

Les mer i RingeriksAvisa

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

05-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

Politiet avfyrte natt til lørdag varselskudd etter melding om at en person gikk med et skytevåpen i Rygge. Det viste seg at mannen kun bar på en paraply.

Les mer i RingeriksAvisa

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

05-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

Statens vegvesen, Skanska og PNC er enige om sluttoppgjøret for ny E16 i Jevnaker og inn i Ringerike. Det betyr at Vegvesenet holder seg innenfor styringsramma på 3,18 milliarder kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa