tirsdag, 26 mai 2015 15:36

Kypros’ badestrender holder fremdeles toppnivå

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

For 9. år får den solfylte øya i Middelhavet full pott i den årlige badevannsrapporten som nylig ble offentliggjort. Alle badestrender på Kypros har utmerket vannkvalitet. Rent og trygt badevann er viktig for å holde seg frisk i ferien og en forutsetning for bærekraftig turisme.

Resultatene er hentet fra den årlige badevannsrapporten til Det europeiske miljøbyrået (EEA) og Europakommisjonen som sammenligner badevannkvaliteten på mer enn 21.000 badesteder ved havet og i innlandet i EU, Sveits og Albania i 2014.

– Kypros er virkelig et badeparadis, med herlige strender og klart vann. Mange nordmenn har oppdaget dette, og de kommer tilbake år etter år for å oppleve en førsteklasses badeferie, sier Johan Lantz i Kypros’ Turistråd.

Kypros har hele 57 Blå Flagg-strender langs kysten. Blått Flagg er en miljømerking av strender og finnes i 49 land. Med sin Blått Flagg-sertifisering viser strendene badegjester og omgivelsene at de oppfyller strenge krav til vannkvalitet, miljø, sikkerhet og service. Det må søkes på nytt om å få denne miljøsertifiseringen hvert år, og en jury avgjør hvilke strender som skal godkjennes.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Mer i denne kategorien Ny alpin lodge i Hemsedal »

Andre saker å lese

Mann filmet kvinner på toalett på utested

04-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

03-12-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

31.899 personer har ennå ikke fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Fra årsskiftet er ikke disse førerkortene gyldige lenger.

Les mer i RingeriksAvisa

Bensinstasjon ranet

03-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere gjerningspersoner ranet en Circle K-stasjon på Tunga i Trondheim natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa