torsdag, 21 januar 2021 12:58

Cannabisdyrker dømt i Ringerike tingrett

Skrevet av
Cannabisdyrker dømt i Ringerike tingrett Foto: Pixabay

Han skal dømmes for flere forhold. Saken hans avgjøres på selveste nyttårsaften. Han har dyrket 12 cannabisplanter, oppbevart nesten en halv kilo marihuana, og over 100 gram cannabis.

Han skal også straffes for å ha kjørt i ruset tilstand to ganger, svarende til over 0,5 promille, ett tilfelle av kjøring uten gyldig førerrett og ett tilfelle av bruk av narkotika.

Det er narkotikaovertredelsen som er det alvorligste i denne saken. Når retten skal bedømme alvorligheten av dette, bruker de matematikk: 1 cannabisplante gir 30-40 gram tørket marihuana. Retten har følgelig kommet til at det i denne saken dreier seg om 360 til 480 gram røykbart materiale.

Straffen øker når plantene vokser

Plantene har vokst en del fra å være stiklinger, og det vurderes derfor riktig med domfellelse for fullbyrdet overtredelse, og ikke forsøk. Retten legger til grunn til at cannabisplantene har passert stadiet hvor det skal dømmes for forsøk. Siktede har selv forklart at plantene var 2-3 uker fra å være ferdige utvokste planter. Ved straffutmålingen er også produksjonskapasiteten et utgangspunkt. Dyrking skal videre i straffeutmålingssammenheng sammenlignes med innførsel av narkotika.

Sviende dom

Mannen, som er i slutten av femtiårene, hadde mye å svare for. Han fikk derfor 60 dager i fengsel. Men han fikk også en bot på 41.000. Og førerkortet mister han i tre år.

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa