onsdag, 13 mai 2020 08:05

Ap krever svar etter utsettelse av Ringeriksbanen

Skrevet av
Ringeriksbanen en fjern drøm: Sverre Myrli og Arbeiderpartiet vil ha svar om framdriften i intercityprosjektet på Østlandet. Ringeriksbanen en fjern drøm: Sverre Myrli og Arbeiderpartiet vil ha svar om framdriften i intercityprosjektet på Østlandet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Regjeringen har mistet kontrollen over jernbanesatsingen på Østlandet, mener Arbeiderpartiet, som vil ha en full gjennomgang.

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å utsette byggingen av dobbeltspor mellom Oslo og Hamar på ubestemt tid.

– Norges største jernbanesatsing er bygging av dobbeltspor på Østlandet, men dette arbeidet utsettes og utsettes. Regjeringen har nå åpenbart mistet kontrollen, og det er nødvendig at vi får en gjennomgang av hva som faktisk skjer med prosjektet, sier Arbeiderpartiets transportpolitiske talsperson, Sverre Myrli.

Samtidig kuttes planleggingsarbeidet på Ringeriksbanen med 278 millioner kroner. Myrli kaller kuttet overraskende og krever svar på hva det vil bety for fremdriften.

– Planene om å bygge dobbeltspor på Østlandet til Halden, Lillehammer, Skien og Hønefoss virker nå bare som en fjern drøm. Til og med til Hamar og Fredrikstad virker det hele nå uvisst. Prosjektet ser ut til å rakne i alle sømmer, og regjeringen mangler både retning, ambisjon og vilje, sier Myrli.

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa