torsdag, 19 desember 2019 10:07

Mann dømt til sju års fengsel etter knivstikking i Hønefoss

Skrevet av
En mann i 30-årene er dømt til sju års fengsel etter å ha knivstukket en jevnaldrende mann på Hønefoss høsten i fjor. Den fornærmede mannen falt blødende ut av denne bilen i sentrum av byen kort tid etter. En mann i 30-årene er dømt til sju års fengsel etter å ha knivstukket en jevnaldrende mann på Hønefoss høsten i fjor. Den fornærmede mannen falt blødende ut av denne bilen i sentrum av byen kort tid etter. Foto: Presse 3/ Ole Edvin Tangen / NTB scanpix

En mann i 30-årene fra Kosovo er i Ringerike tingrett dømt til sju års fengsel for drapsforsøk etter å ha knivstukket en mann i Hønefoss i fjor høst.

Fornærmede, også han en mann i 30-årene, fikk livstruende skader da han ble stukket gjentatte ganger med kniv kvelden 16. oktober i fjor.

Ifølge dommen ble fornærmede påført til sammen 29 stikk- og kuttskader i blant annet hode, nakke, bryst, lunge, magesekk og milt, noe som resulterte i livstruende blødninger.

Mannen ble funnet da han falt blodig ut av en bil i sentrum av byen. Et vitne varslet nødetatene, som kom raskt til stedet og startet livreddende behandling.

Tiltalte ble pågrepet hjemme i sin egen bolig på Hønefoss.

Han har erkjent delvis straffskyld.

Ifølge dommen har fornærmede fått permanente fysiske skader, i tillegg til store psykiske ettervirkninger.

Han vil trolig ikke kunne returnere til yrket sitt.

Fornærmede har forklart at han møtte tiltalte for å få tilbakebetalt penger, mens tiltalte har forklart at formålet med møtet var at fornærmede skulle låne penger av ham.

I tillegg til fengselsstraffen er tiltalte dømt til å betale 250.000 i oppreisning til fornærmede, samt 173.000 kroner til fornærmedes forsikringsselskap.

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa