fredag, 04 oktober 2019 13:49

Planla kidnapping i Ådalen - endte med hærverk

Skrevet av
Planla kidnapping i Ådalen - endte med hærverk Illustrasjonsfoto: Jilbert Ebrahimi

Samboerparet hadde bodd sammen i mange år da kvinnen gjorde det slutt og flyttet inn hos en ny mann.

Etter at hun flyttet ut, ble eksmannen hennes kjent med en av venninnene hennes.

En vårdag i 2019 oppsøkte eksmannen den nye mannen. Men alle sammen var til stede. Hensikten til eksmannen var å få sin samboer tilbake. Det ble bråk og dagen etter utstedte Sør-Øst politidistrikt besøksforbud for eksmannen.

Hyrte en kriminell

Eksmannen kontaktet en tidligere kriminell, og fortalte en historie om at hans tidligere samboer nå ble banket opp av den nye mannen og at hun ble holdt der mot sin vilje. Han fortalte også at den nye mannen var slem mot barna sine.

Oppdraget gikk ut på at han skulle hente tilbake kvinnen og gi den nye mannen en lærepenge slik at han forstod at hun tilhørte eksen og ikke den nye mannen. Som betaling for jobben skulle få kr. 30 000 eller en bil.

Ingen hjemme

Planen var at eksmannen måtte befinne seg et annet sted for å ha alibi. Men drammenseren som skulle gjøre jobben, var ikke kjent på Ringerike. Mannen hadde derfor fått sin ekssamboers venninne til å være med for å vise vei.

Da de kom til boligen, viste det seg at det ikke var noen hjemme. Da fikk han beskjed over telefon at han skulle begå skadeverk mot boligen.

Knuste inventaret

Hun som var veiviser satt i bilen og hørte inventaret ble knust. Da drammenseren kom tilbake, hadde han med seg en PC under armen. Denne kastet de senere ut i et vann.

Saken ble oppklart

Hærverket skjedde i 2017. Saken ble henlagt av politiet i Hønefoss, men etter pågang ble den tatt opp igjen av politiet i Drammen.  Saken ble behandlet i Ringerike tingrett den 24.9.19.

Eksmannen, som sto bak hele planen, ble dømt til fengsel i 60 dager. Det samme fikk venninnen som medvirket som kjentmann, men her ble straffen gjort betinget med en prøvetid på to år.

Drammenseren som gjorde hærverket fikk 45 dager. Begge de to mennene må betale nærmere 110.000 i erstatninger.

Sist redigert fredag, 04 oktober 2019 18:10

Andre saker å lese

Russland: Ukrainsk rakett har truffet svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim

22-09-2023 Nyhetsklipp NTB-Reuters - avatar NTB-Reuters

Minst én ukrainsk rakett har truffet den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim-halvøya, bekrefter lokale myndigheter.

Les mer i RingeriksAvisa

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

22-09-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Ap-nestor Martin Kolberg mener partiet er i krise – vil ha SV i regjering

– At partiledelsen ikke vil kalle dette en krise, forsterker krisen, mener Martin Kolberg. Han ber Støre invitere SV inn i regjeringen, men de vil ikke redde Ap.

Les mer i RingeriksAvisa

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

22-09-2023 Nyheter NTB-AFP-TT - avatar NTB-AFP-TT

Analytikere: Ukraina første gang bak Russlands tredje forsvarslinje

Ukrainske styrker opererer enkelte steder vest i Zaporizjzja bak Russlands tredje og siste forsvarslinje, ifølge Institute for the study of war (ISW).

Les mer i RingeriksAvisa

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

22-09-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå er det jul igjen – i alle fall på radio

Mens eplene fremdeles henger røde på trærne, starter Lise Askvik friskt opp årets juleradio. Det skjer på dagen tre måneder før julaften, den 24. september. Juleradioen kan høres over hele...

Les mer i RingeriksAvisa