fredag, 04 oktober 2019 13:49

Planla kidnapping i Ådalen - endte med hærverk

Skrevet av
Planla kidnapping i Ådalen - endte med hærverk Illustrasjonsfoto: Jilbert Ebrahimi

Samboerparet hadde bodd sammen i mange år da kvinnen gjorde det slutt og flyttet inn hos en ny mann.

Etter at hun flyttet ut, ble eksmannen hennes kjent med en av venninnene hennes.

En vårdag i 2019 oppsøkte eksmannen den nye mannen. Men alle sammen var til stede. Hensikten til eksmannen var å få sin samboer tilbake. Det ble bråk og dagen etter utstedte Sør-Øst politidistrikt besøksforbud for eksmannen.

Hyrte en kriminell

Eksmannen kontaktet en tidligere kriminell, og fortalte en historie om at hans tidligere samboer nå ble banket opp av den nye mannen og at hun ble holdt der mot sin vilje. Han fortalte også at den nye mannen var slem mot barna sine.

Oppdraget gikk ut på at han skulle hente tilbake kvinnen og gi den nye mannen en lærepenge slik at han forstod at hun tilhørte eksen og ikke den nye mannen. Som betaling for jobben skulle få kr. 30 000 eller en bil.

Ingen hjemme

Planen var at eksmannen måtte befinne seg et annet sted for å ha alibi. Men drammenseren som skulle gjøre jobben, var ikke kjent på Ringerike. Mannen hadde derfor fått sin ekssamboers venninne til å være med for å vise vei.

Da de kom til boligen, viste det seg at det ikke var noen hjemme. Da fikk han beskjed over telefon at han skulle begå skadeverk mot boligen.

Knuste inventaret

Hun som var veiviser satt i bilen og hørte inventaret ble knust. Da drammenseren kom tilbake, hadde han med seg en PC under armen. Denne kastet de senere ut i et vann.

Saken ble oppklart

Hærverket skjedde i 2017. Saken ble henlagt av politiet i Hønefoss, men etter pågang ble den tatt opp igjen av politiet i Drammen.  Saken ble behandlet i Ringerike tingrett den 24.9.19.

Eksmannen, som sto bak hele planen, ble dømt til fengsel i 60 dager. Det samme fikk venninnen som medvirket som kjentmann, men her ble straffen gjort betinget med en prøvetid på to år.

Drammenseren som gjorde hærverket fikk 45 dager. Begge de to mennene må betale nærmere 110.000 i erstatninger.

Sist redigert fredag, 04 oktober 2019 18:10

Andre saker å lese

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa

Stadig færre skader seg på elsparkesykkel

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Stadig færre skader seg på elsparkesykkel

Fra 2021 til 2022 ble antall skadde på elsparkesykkel i Oslo redusert med 64 prosent. Statens vegvesen tror regelendringene har bidratt til reduksjonen.

Les mer i RingeriksAvisa