tirsdag, 14 mai 2019 16:04

Sparer 511 millioner på forsinkelse i planlegging av Ringeriksbanen

Skrevet av
Tog på Bergensbanen ved et oversvømt område ved Bolstadøyri i Voss kommune. Ringeriksbanen mellom Bærum og Hønefoss vil gjøre Bergensbanen betydelig kortere. Tog på Bergensbanen ved et oversvømt område ved Bolstadøyri i Voss kommune. Ringeriksbanen mellom Bærum og Hønefoss vil gjøre Bergensbanen betydelig kortere. Foto: Vidar Herre / Hordaland / NTB scanpix

Regjeringen sparer over en halv milliard kroner i 2019 på å skyve på planleggingen av Ringeriksbanen.

Den planlagte jernbanestrekningen, som vil gjøre Bergensbanen betydelig kortere, ble opprinnelig foreslått på 1890-tallet.

Etter en rekke runder med drøftinger og utredninger over en periode på over 120 år er arbeidet igjen blitt noe forsinket. Det bekrefter regjeringen i revidert nasjonalbudsjett.

Reguleringsplanen skulle egentlig vært fastsatt før jul, men er i stedet blitt endret. Høringsuttalelser gjorde det nødvendig å forandre planen og sende den på en ny, begrenset høring.

Regjeringen regner nå med at reguleringsplanen fastsettes etter sommeren i år. Dette gjør at også grunnerverv og andre planlagte aktiviteter må utsettes.

Årets bevilgning til fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 kan dermed reduseres med hele 511 millioner kroner. Mesteparten av pengene blir i stedet brukt på andre jernbaneprosjekter – som vedlikehold og en støtteordning som skal bidra til å flytte godstransport fra vei til bane.

Sist redigert tirsdag, 14 mai 2019 16:06

Beslektede artikler

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa