fredag, 11 januar 2019 13:06

Kjørte i 150 - skulle rekke båten

Skrevet av
Kjørte i 150 - skulle rekke båten Illustrasjonsfoto: Pixabay

Han hadde hatt førerkort en måneds tid da han i fjor sommer ble altfor hard på gassen. Nå må Hønefoss-gutten sone 14 dager.

Ringerike tingrett behandlet saken den 4. januar i år.

Den siktede 18-åringen ble gjort kjent med sin rett til å nekte å forklare seg, var villig til å forklare seg, og forklarte at han den aktuelle dagen skulle rekke Kielbåten.

Det var kjæresten som var passasjer i bilen. De hadde noe dårlig tid fordi kjæresten hadde vært hos legen, noe som hadde tatt lenger tid enn beregnet. Det var dessuten en del bobiler på veien slik at det var vanskelig å kjøre forbi før han kom til området ved avkjøringen til Isi hvor det er to felt i hans kjøreretning. Han la seg da ut i venstre felt og kjørte forbi flere biler. Etter å ha passert bilene la han seg ikke inn i høyre felt igjen, men fortsatte i venstre felt.

Da han kom ut av den andre tunnelen, før rundkjøringen, ble han stanset av politiet som kom bak med blålys. Det var først på dette tidspunktet han ble klar over at politiet lå bak.

Siktede vet at han kjørte for fort, men han så ikke på speedometeret slik at han ikke vet hvor fort han kjørte. Politiet fortalte at de hadde to målinger på han, en på ca. 140 km/t og en på 151,27 km/t.
 
Siktede sier at han har ikke noe grunn til å tvile på politiets målinger. Det er riktig at det er 90 km/t på den aktuelle strekningen. Siktede erkjenner straffeskyld for å ha holdt en hastighet på 151,27 km/t i 90-sonen.
Siktede var fokusert om kjøringen og fulgte ikke med på speedometeret. Siktede var kjent med bilen han kjørte. Siktede opplyser at han fikk førerkort på 18-års dagen.

Siktede ble videre gjort kjent med påtalemyndighetens forslag til straff og uttalte at en fengselsstraffhvor han må være borte fra skolen i 14 dager vil kunne få alvorlige konsekvenser for hvorvidt han vil få eksamen fra videregående. Han går siste året og det er strenge regler for fravær som kan medføre at han ikke får godkjent fag / får eksamen. Han ber om å bli behandlet på mildeste måte.

Forsvarer fikk ordet og ba om at siktede blir behandlet på mildeste måte.

Siktede samtykket til at saken blir avgjort ved tilståelsesdom.

I tillegg til at han må sitte inne i 14 dager, mister han førerkortet i ett år og må ta full ny førerprøve.

Sist redigert fredag, 11 januar 2019 13:14

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa