torsdag, 27 august 2015 09:22

Siste sjanse til bok-kupp

Skrevet av
Nenne Mørk Albertsen er en av de frivillige medarbeiderne Nenne Mørk Albertsen er en av de frivillige medarbeiderne Foto: Rasmus Lindberg

Lørdag 29. august, mellom klokka 12 og 15, er siste sjansen til å skaffe seg billige bøker på Sundvollstranda.

Margit Harsson kan fortelle følgende om bakgrunnen for dette boksalget:

Det begynte i 2005, da Hole bibliotek av plasshensyn skulle makulere en del bøker. Omtrent på samme tid hadde Hole historielag fått bruksretten til stabburet fra Leine som noen år før var gjenoppbygd på Sundvollstranda. Hole kommune, som eier av Sundvollstranda, hadde på 1990-tallet bestemt at en del av stranda skulle brukes til bygdetun.

Men tilbake til 2005. Da var det at en av historielagets medlemmer fikk en god ide: Hva med å fylle Leinestabburet med bruktbøker fra Hole bibliotek, for seinere å videreselge bøkene til "gi-bort-priser"? Som tenkt så gjort.

Styret satte seg i sving, var på Ikea og kjøpte enkle og rimelige trehyller som så ble montert og satt opp langs tre av veggene i 1. etasje i Leinestabburet.

Vi har hatt god hjelp av personer med bibliotekerfaring, så bøkene er ordnet omtrent slik du finner det i et bibliotek. Det er romaner ordnet alfabetisk etter forfatternavn, lyrikkbøker har egen hylle, og i ei gammel vaskebalje finner du et stort utvalg av krimbøker.

Etter hvert har boksamlingen i Leinestabburet blitt ganske omfattende, for mange vil også gi bruktbøker til historielaget. I dag er det rundt 2000 bøker langs de gamle stabbursveggene, og spør du en som har vært med å sortere bøkene, vil du høre at utvalget er imponerende.

Da det nyoppbygde Røysehuset ble innviet våren 2013, ble noen av oss enige om at vi måtte forsøke med boksalg. Vi startet opp sommeren 2014 med boksalg, kaffe og vafler,  hver lørdag mellom kl. 12-15 i månedene juli og august. Så nå har vi snart erfaring med to sesonger.

bokstabburet
Her smaker det med en vaffel (Foto: Rasmus Lindberg)

Om ikke salget har vært imponerende, så er noe av poenget å skape litt liv rundt Røysehuset og Leinestabburet i ellers stille sommermåneder. Og det mener jeg vi har klart. Noen kommer innom for å smake på nystekte vafler og få seg en kopp kaffe, andre ønsker å se seg rundt i de to gamle bygningene fra Røyse, fra henholdsvis gårdene Fjell og Leine.

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa