fredag, 02 mars 2018 12:34

Banemøte i Oslo

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Banemøte i Oslo Foto: hoyre.no

Onsdag 28. februar møtte representanter for Hole og Ringerike Høyre statssekretær Anders B Werp i Samferdselsdepartementet og statssekretær Lars Jacob Hiim i Kommunal og Moderniseringsdepartementet for å diskutere byggingen av Ringeriksbanen og fellesprosjektet med ny E-16.

Fra Ringerike Høyre deltok gruppeleder Runar Johansen, leder politisk utvalg Inger Kammerud og leder Nils Helle, og fra Hole Høyre deltok ordfører Per R Berger.

Det var to godt orienterte statssekretærer som møtte opp, og sentrale forhold knyttet til utbyggingen ble gått i gjennom. Prosjektet er så langt i rute og man fikk det inntrykket at det er en kompetent og kraftfull prosjektorganisasjon i arbeid. Ringeriksbanen er ikke bare en IC-linje til Oslo, men også en viktig del av forkortelsen av reisetiden mellom Oslo og Bergen.

For folkene fra Ringeriksregionen var det viktig å få frem at forslaget om å bygge stasjon på Sollihøgda under Avtjerna-området ville endre prosjektet fra en regionløsning til en forstads/T-banelinje. Dette mente man ikke var hensiktsmessig, hverken som IC-linje eller som regionjernbane mellom Oslo og Bergen. I tillegg påpekte delegasjonen at det er en rekke geologiske og tekniske forhold som vil fordyre og vanskeliggjøre en slik løsning.

Hole og Ringerike Høyre hadde fokus på at den eksisterende fremdriftsplanen for bane og veiutbyggingen opprettholdes, slik at kommunene og lokalsamfunnet kan planlegge, regulere og investere for å høste nytten av de kommende samferdselsprosjektene.

Statssekretærene ble invitert til Hønefoss for å delta i et åpent møte om temaet, noe Høyre håper kan la seg gjøre i mars eller april.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa