torsdag, 23 mars 2017 18:16

75 prosent av norske kommuner negativ til regjeringens vannscooter-forslag

Skrevet av
Steinsfjorden i 2016 Steinsfjorden i 2016 Foto: Rasmus Lindberg

En fersk undersøkelse viser at hele 75 prosent av landets kommuner ikke ønsker å likestille vannscooter med båt. Nærmere én av fire ønsker ikke å ha vannscooter i sin kommune.

- Dette er et veldig sterkt signal, som jeg håper regjeringen tar på alvor, sier Erling Lae, styreleder i Norsk Friluftsliv.

En ny undersøkelse gjennomført av fellesorganisasjonen for de 16 største friluftsorganisasjonene i Norge, viser at majoriteten av kommunene som har tatt stilling til spørsmålet ikke ønsker å likestille vannscooter med båt.

Undersøkelsen viser at 75 prosent av kommunene ikke ønsker et nytt vannscooter-regelverk velkommen, et forslag regjeringen sendte ut på høring lille juleaften.

Høringsfristen for regjeringens forslag om å tillate vannscooter på lik linje med båter går ut i dag, 23. mars.

- Frislipp av vannscootere er en korttenkt politikk som vil gagne få, og ødelegge for veldig mange, mener Erling Lae.

Kystkommunene negative til forslaget

I samme undersøkelse svarer nærmere 80 prosent av kystkommunene at det er imot likestilling av vannscooter og båt, mens 63 prosent av innlandskommunene svarer det samme.

95 prosent av kommunene er negative til å tillate vannscooterkjøring i nasjonalparker.

- Nær én av fire kystkommuner oppgir at de allerede i dag har konflikter mellom vannscooterførere og myke trafikanter. Vi frykter at det tallet vil øke dramatisk om man tillater frislipp av vannscootere, sier Lae.

 - Vil bety mer støy og høy fart

Med dagens regelverk for vannscooter har man et forbudsbelte nærme land, mens i det nye forslaget fra regjeringen, vil vannscootere kunne kjøre fritt helt inntil land.

I forslaget fra regjeringen likestilles båt og vannscooter, og det blir derfor ikke mulig for kommunene å utforme sitt eget regelverk for vannscooter. Hvis den enkelte kommune ønsker å regulere vannscooter, må de regulere for alle typer fritidsbåter.

- Hvis forslaget fra regjeringen innføres, vil det bety langt mer støy og høy fart nær land, noe som vil være forstyrrende både for mennesker og dyrelivet – og det vil fortrenge myke trafikanter, som padlere, badende, dykkere og seilere med flere. Man vil miste mye av den opplevelsen som man drar til sjøen og fjordene for å få i dag, sier Lae.

Andre saker å lese

EasyPark inngår samarbeid med Kople

25-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

EasyPark inngår samarbeid med Kople

EasyPark utvider med nok en elbil-ladeaktør. Samarbeidet lanseres i slutten av mars, og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

25-03-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

Her er de ferskeste eiendomsoverdragelsene i Ringerike kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

24-03-2023 Nyheter NTB-AFP-Reuters - avatar NTB-AFP-Reuters

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

441 politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter under protestene i franske byer i går, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

24-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

Politiet i Hønefoss ønsker tips i forbindelse med at en kvinne er savnet fra Jevnaker.Den savnede er en etnisk norsk kvinne i 60-årene. Hun ble sist sett i Jevnaker sentrum...

Les mer i RingeriksAvisa