onsdag, 08 september 2021 12:51

Britney Spears' far ber domstolen om å avslutte vergemålet over datteren

Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Jamie Spears har gått med på å trekke seg som verge for datteren Britney Spears. Jamie Spears har gått med på å trekke seg som verge for datteren Britney Spears. Foto: AP / NTB

James Spears, faren til popstjerna Britney Spears, har levert rettspapirene som trengs for at han skal trekke seg fra vergemålet over datteren.

– Som herr Spears gjentatte ganger har sagt, ønsker han kun det beste for sin datter, heter det i dokumentet som er levert til en domstol i Los Angeles.

Faren mener at Britney Spears skal få avslutte vergemålet om hun ønsker det, heter det videre.

Advokat Matthew Rosengart sier at dette er nok en «juridisk seier for Britney Spears – en massiv en».

I midten av august gikk Jamie Spears med på å trekke seg som verge for datteren, men det ble ikke satt noen dato for når det skulle skje.

Formynderordningen har styrt Britney Spears' (39) personlige økonomi og forretningsmessige forhold i 13 år. I slutten av juli ble det gått til sak for å få fjernet faren som verge og få ham erstattet med en uavhengig regnskapsfører.

Vergemålet ble etablert i 2008, da Britney Spears begynte å vise tegn til mentale helseproblemer på grunn av det massive medietrykket, horder av pågående paparazzifotografer som fulgte henne døgnet rundt og tapet av foreldreretten til sine barn.

Den ferske begjæringen sier at omstendighetene har endret seg og at det derfor ikke lenger er grunnlag for en slikt formynderordning, melder NBC News.

Faren argumenterer også for at datteren ikke trenger å gjennomgå en ny psykologisk vurdering for å få avsluttet vergemålet, noe hun sa i retten i sommer at hun nekter å gjøre.

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa