fredag, 11 juni 2021 09:19

JOKI slipper sin første låt

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
JOKI slipper sin første låt Foto: Fandango/Demarais

JOKI er det overdrevne, egenrådige universet til Joakim Haukaas.

Siden han var liten har Joakim skrevet låter på gitaren hjemme, inspirert av punk og pop. Fra Stavanger-suburbia tok talentet ham ut i verden, hvor han skrev og produserte noen av verdens største låter for noen av verdens største artister. Men gitaren ble egentlig aldri skrudd høyt nok i miksen. Da pandemien traff verden og lockdown var et faktum, ble Joakim etter hvert mer og mer dratt inn i sitt eget hode, sitt eget univers hvor musikken og estetikken fra oppveksten ble viktigere og viktigere. En demo ble til to. Som ble til tre. Plutselig sang han selv. Plutselig var det et prosjekt. Plutselig var han frontmann. Plutselig var JOKI en realitet.

Resultatet er en utadvendt og energisk kombinasjon av riff, skatetriks, blå himmel, moshpits, knallharde trommer og eskapisme. Hvor det alltid er sommer, alltid er en fest som skal kræsjes og en rail som skal testes.

"Noen ganger oppstår magi i kaos. Som i en MOSH PIT. Synthen min var GONE og trengte nødhjelp. Jeg skrudde og skrudde, men den hadde vondt og klunket masse skurrelyder. Shit, dette øyeblikket må jeg ta vare på, tenkte jeg. Så var prosjektet i gang. Jeg tok opp skurrelydene og mekket et enkelt og fengende riff som kunne matche alle ulydene.

Det hørtes ut som signaler fra en radiosending fra en gammel film eller noe. Jeg digga nostalgien, fanget alt i en loop og lot den ligge en stund.

Noen uker senere ramlet et gitarriff ned i hodet på meg. Boom! Da var det bare å kombinere magi med kaos, slenge på 808s og koble på min gode venn og låtskriver, Jackson Morgan. Refrenget ble født på 10-15 minutter, fikk modne seg i en Dropbox-mappe - før indii hoppet på og drepte det!

Det var gjennom porteføljen til plateselskapet Epitaph, som jeg både er stor fan av og jobber mye med, at jeg først oppdaget indii G. Jeg ble helt forelsket i viben hans, og fikk sendt over en versjon av MOSH PIT uten vers. Han likte den veldig godt, og hoppet på med en gang.

Etter flere år som bakmann, kan jeg lage AKKURAT den musikken som passer meg der og da - uten å tenke på hvem eller hva det skal passe til. Jeg vokste opp med gitar og skateboard og har de siste årene kjent en større dragning mot å lage musikken hvor de referansene er sentrale - toppet med alle poptriksene jeg har lært etter lang tid som produsent. Resultatet er JOKI og Tropical Pop Punk." - JOKI

Som produsent er Joakim Haukaas på ingen måte et ukjent navn. Han har en rekke Spellemannsnominasjoer og over 1 milliard strømminger å vise til med artister som Zara Larsson, Britney Spears, Seeb, Gabrielle og Julie Bergan. I tillegg har han dype røtter i emo-rap/pop-miljøet i USA gjennom å ha produsert for artister som MASN, Plxntkid osv.

Nå er det JOKI som er klar for verden. Med egen musikk som blander pop, punk, emo-rap og trap punk, og sen 90- og tidlig 2000-tallet med nåtiden. Et 2021 sett gjennom en idealisert 2001-California-suburbia-linse.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mer i denne kategorien « Tix: Nå har jeg egentlig vunnet