torsdag, 15 oktober 2015 10:45

Plateslipp og boklansering med deLillos

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Denne høsten markerer deLillos 30-års jubileum som band og dette feires med bokutgivelse,flere plateutgivelser og ikke minst en svært omfattende konsertserie hvor bandet fremfører samtlige av sine studioalbum live over 10 kvelder på Popsenteret.

BOKA
Her får du møte forfatteren bak boka «Glemte minner - Historien om 230 deLillos-sanger», Yngve Knausgård, i samtale med bandet. Samtalen ledes av Paal Ritter Schjerven, kunstnerisk leder ved Popsenteret.
I boka forteller Lars Lillo-Stenberg forfatter Yngve Knausgård om hver eneste låt de har gitt ut siden starten for 30 år siden. Her blir det refleksjoner og gode historier hvor de kommer inn på barndom, ungdom, forelskelse, usikkerhet, hverdag, fest, depresjon, humor, grublerier, engasjement og alt man ikke fikk gjort – rett og slett livet.


PLATEUTGIVELSENE
Det blir også verdenspremiere på noen av de 44 tidligere uutgitte låtene fra Lp-utgivelsen «Utenom», når Big Dipper tar med seg platespillere og vinyl og snurrer skiver.
Bandet signerer bøker og plater og det blir gratis drikke til de 100 første gjestene!
 
De 4 plateutgivelsene «Før», «Etter», «Inn i mellom» og «Utenom» er en gavepakke til fansen i form av hele 10 LP plater med deLillos-materiale.
deLillos har tidligere utgitt to ulike samleplater på CD, men aldri tidligere på vinyl. Bandet har latt seg inspirere av Beatles røde og blå samleplater og satt sammen platene «Før» og «Etter», hvor førstnevnte tar for seg 80 og 90-tallet.
Sistnevnte dekker 2000-tallet til og med den nyutgitte singelen «Tusen takk», som er en hyllest fra bandet til lytterne som har fulgt dem trofast gjennom årtier. Den gule utgivelsen «Inn i Mellom» ble til etter forslag fra Big Dipper om å samle bandets låter som aldri har vært på LP tidligere. Dette er låter hentet fra singel og Ep-utgivelser, og vi finner sanger som “Ikke gå” og “Kjærlighet”. Bandet har også puttet på Beckstrøms “Svigermor” og Lars Lillos “Oslosang” for å nevne noe av innholdet. Det store høydepunktet i rekka, en aldri så liten sensasjon for deLillos´ mange platesamlende fans, er utgivelsen «Utenom». LP-utgivelsen er trykket i begrenset opplag på 500 eksemplarer og frem til og med 15.11 vil disse kun være å få kjøpt i butikken på Popsenteret.


Lillo-Stenberg om utgivelsen av Utenom:
"Men så var det igjen noen som mente at det var synd å ikke ta med noe uutgitt materiale. Sanger som har havnet utenom utgivelsene. Da vi begynte å lete opp dette, ante vi ikke hvilken mengde som lå der. Det ble fort vanskelig å velge hva vi skulle droppe, så derfor gir vi ut alt. Den første er en pre-deLillos produksjon fra 1981 som heter “Hei du der”. Vi vet ikke hvor mange kvadruppel album som har blitt gitt ut i Norge. (Vet ikke om kvadruppel er et etablert ord engang.) Men her er hvertfall fire plater med sanger folk ikke har hørt. (Noen har kanskje blitt spilt live) Samlingen heter UTENOM og coveret er selvfølgelig grønt" - Lars Lillo-Stenberg.

Konsertrekka. 15 album på 10 dager.
"deLillos spiller gamle sanger om igjen", starter 4. november, foregår på Popsenteret/Riksscenen og billettsalget er i gang på billetservice.no. For mer info se popsenteret.no.

"Det er vår største drøm som nå går i oppfyllelse, når vi får markere vårt 30-års jubileum med å fremføre alle albumene våre på rekke og rad - live. Ikke nok med det, vi skal spille alle utenomsangene også. Til sammen er det omtrent 240 sanger", sier Lillo-Stenberg

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Stjal bilene til folkehøgskolen

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om at det nylig hadde vært innbrudd på Ringerike Folkehøyskole. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Det er trolig to personer som har...

Les mer i RingeriksAvisa

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa