mandag, 29 juni 2020 12:14

Mann varetektsfengslet for seksuell omgang med dyr

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
En mann i 40-årene er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i to uker, siktet for overtredelse av dyrevelferdsloven. En mann i 40-årene er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i to uker, siktet for overtredelse av dyrevelferdsloven. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

En mann i 40-årene er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i to uker, siktet for overtredelse av dyrevelferdsloven.

Mannen ble pågrepet av politiet torsdag, i det som betegnes som en meget alvorlig sak.

Politiadvokat Åge Sliper Midling i Trøndelag politidistrikt bekrefter at en mann er pågrepet, siktet og varetektsfengslet i saken.

– Han er mistenkt for overtredelse av dyrevelferdsloven. Utover det kan jeg ikke si så mye akkurat nå. Vi er i startfasen av etterforskningen, sier politiadvokaten.

Mannens forsvarer, advokat Erlend Hjulstad Nilsen, bekrefter at hans klient har erkjent seksuell omgang med dyr.

– Han har avgitt en forklaring til politiet og langt på vei erkjent det han er siktet for, sier Nilsen.

Vitner Trønder-Avisa har vært i kontakt med, observerte i helgen at det pågikk åstedsundersøkelser i et område ved siktedes bolig.

Fungerende etterforskningsleder Hilde Mari Musum ved Levanger og Verdal lensmannskontor sier lokalt politi bare har bistått med pågripelsen og med åstedsundersøkelsen på stedet.

– Det er miljø- og økoteamet i Trøndelag politidistrikt som har etterforskningen av denne saken, sier Musum.

NTB