fredag, 12 juni 2015 13:33

Stjerne-cellist til Piknik i Parken

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Alisa Weilerstein Alisa Weilerstein

Den amerikanske stjernecellisten Alisa Weilerstein kommer til Piknik i Parken lørdag 27. juni i anledning at Universal Music presenterer sitt siste Yellow Lounge før sommeren. Under åpen himmel i Borggården på Vigelandsmuseet, vil Weilerstein presentere solo-cello repertoar fra sin siste plate på Decca, «Alisa Weilerstein Solo». DJ for anledningen er ingen ringere enn DJ Ravi.

Lørdag 27. juni arrangerer Universal Music sitt tredje Yellow Lounge arrangement i Norge. Denne gangen under årets Piknik i Parken – en nydelig og melankolsk festival arrangert i Vigelandsparken 26.-28. juni.

Tidligere har Yellow Lounge blitt holdt i kjelleren på White Light Studios i Oslo med den unge og suverene klassiskgitaristen Miloš, samt på Rockefeller med Alice Sara Ott og Francesco Tristano som fremførte fantastiske Scandale.

Nå er det Alisa Weilersteins fabelaktige fremførelser som skal nytes under det klassiske klubbeventet. I tillegg til hennes mesterlige cello-fremførelse, vil DJ Ravi gi deg bass mellom slagene. Han gir ut elektro på britiske Paper Recordings og svensk/tyske Trunkfunk Records, som den ene halvdelen av "De Fantastiske To", og som "Rave-enka". Han har også vært fast inventar i Oslos klubb- og elektronikascene siden begynnelsen av 2000-tallet.

Alisa Weilerstein er den amerikanske dronningen av cello, tilhører den øverste musikalske verdenseliten og er kjent for sine magiske opptredener og tekniske presisjon. Intensiteten i spillet blir hyllet jevnt over, likeså evnen å være spontan og sensitiv. Hun har blitt nominert og vunnet drøssivis av prestisjetunge priser og New York Magazine har uttalt at ”Whatever she plays sounds custom-composed for her, as if she has a natural affinity with everything”.

Alisa ble født inn i en musikalsk familie og debuterte med Cleveland Orchestra allerede da hun var 13 år. Siden da har det bare gått mot stjernene for det musikalske vidunderet. I 2009 var hun en av fire utvalgte artister som ble invitert til å ta opp igjen tradisjonen fra Jackie Kennedy med klassiske konserter i Det Hvite Hus, holdt av førstedame Michelle Obama selv, hvor hun også spilte for President Barack Obama og familien.

I 2010 spilte hun Elgar cellokonsert med Berlin Filharmonien og dirigent Daniel Barenboim, en konsert som ble tv-sendt i hele verden til millioner av seere. Dette resulterte i et album, og Alisa er den første cellisten i verden som har spilt inn Elgar med Barenboim (og Berlin Filharmonien) siden han i 1967 gjorde den med sin davværende kone, legendariske Jacqueline du Pré. Anmelderen fra The Guardian skrev “Alisa Weilerstein gave the most technically complete and emotionally devastating performance of Elgar’s Cello Concerto that I have ever heard live.”

I sann Yellow Lounge ånd er hun ytterst dedikert til å utvide reportoaret til cello og er fremdriver for ny musikk. Hun har blant annet turnert og spilt inn Osvaldo Golijov’s Azul , samt Golijov’s Omaramor for solo cello.

Yellow Lounge ble startet for 10 år siden på Berlins klubbscene av Deutche Grammophone, og har siden den gang blitt arrangert over hele verden. I Berlin på Berghain og i Amsterdam på Paradiso arrangeres det omtrent månedlig, med et formål om å gjøre klassisk mer lavterskel og relevant for et nytt og yngre publikum i urbane og utradisjonelle omgivelser. Vekk med hvitsnipp og perleøredobber, og inn med bobler og bass.

Forrige gang Alisa var i Norge, høsten 2013, spilte hun med Oslo Filharmonien, og broren Jushua dirigerte. Nå kan du endelig se henne igjen, i vakre og sommerlige omgivelser i Vigelandsmuseet.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa