onsdag, 05 august 2020 07:58

Filmfestival-sjef etterlyser svar om énmetersregelen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Tonje Hardersen er sjef for Den norske filmfestivalen. Her er hun fotografert før Amandapris-utdelingen i fjor. Tonje Hardersen er sjef for Den norske filmfestivalen. Her er hun fotografert før Amandapris-utdelingen i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Filmfestivalsjef Tonje Hardersen i Haugesund venter fortsatt på et konkret svar om hvordan koronaregelen om én meters avstand skal tolkes.

Festivalen starter 14. august, og Hardersen forteller til Dagsavisen at det nå har gått tre uker fra møtet bransjen hadde med Kulturdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

– Man finner altså en løsning når Tom Cruise ringer, men den norske kulturbransjen trenger også et svar fra myndighetene nå. Når Tom Cruise får svar, bør Kultur-Norge også få det. Det er på høy tid, sier festivalsjefen.

Hun viser til at Cruise og de som står bak den neste Mission Impossible-filmen skal gjøre opptak av scener i Norge i høst. Storproduksjonen får unntak fra innreiserestriksjonene.

Spørsmålet er om énmetersregelen skal gjelde fra skulder til skulder, som i dag, eller om det blir som bransjen håper – at det den skal måles mellom nesetippene.

I en epost til Dagsavisen skriver kommunikasjonsavdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) at saken er til vurdering. Statssekretær Gunhild Berge Stang (V) i Kulturdepartementet opplyser at det er HOD som skal svare om tolkningen av regelen.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.