onsdag, 18 oktober 2023 09:26

Brenna-rådgiver blir daglig leder i Utøya AS

Skrevet av
Ingrid Endrerud Ingrid Endrerud Arkivfoto Heiko Junge/NTB

Ingrid Endrerud, som har vært Tonje Brennas (Ap) rådgiver i flere år, er ny daglig leder i Utøya AS. Utøya AS er selskapet Brenna fikk habilitetsrefs for.

– Vi var klar over at det var en utfordring med tanke på Tonje Brennas inhabilitet, men hennes rådgiver må få lov å søke seg til interessante stillinger, sier styreleder Tord Dale i Utøya AS til Dagens Næringsliv (DN).

Endrerud fikk jobbtilbudet for to uker siden. Mandag gikk Endrerud (30) av som rådgiver for Brenna etter at hun ble ny arbeids- og inkluderingsminister.

– Jeg har søkt på en jobb jeg er motivert for, og ser fram til å begynne som daglig leder på Utøya. Jeg har på vanlig måte meldt fra til Karantenenemnda om min nye jobb, sier Endrerud til DN.

I juni ble det kjent at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ga et styreverv i stiftelsen Wergelandsenteret til lagdommer Frode Elgesem, som hun da erklærte seg inhabil overfor. De to ble kjent da han var AUFs bistandsadvokat under 22. juli-rettssaken.

Stiftelsen hadde også gitt penger til Utøya AS, hvor tre styremedlemmer var nære venner av Brenna. En av dem var Brennas ekssamboer Martin Henriksen. Brenna erklærte seg inhabil også overfor disse.

Ingrid Endrerud var rådgiver for Brenna da hun brøt habilitetsreglene overfor Utøya AS og i sommer da statsrådens habilitetssaker ble kjent.

Andre saker å lese

Eirik Jensen må tilbake i fengsel

24-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Eirik Jensen må tilbake i fengsel

Kriminalomsorgen har besluttet at den korrupsjonsdømte ekspolitimannen Eirik Jensen (66) må tilbake i fengsel. Jensens advokat mener det vil være direkte skadelig.

Les mer i RingeriksAvisa

Flertall for 15-årsgrense for sosiale medier

24-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Flertall for 15-årsgrense for sosiale medier

En ny undersøkelse viser at 70 prosent av befolkningen er for å innføre en 15-årsgrense for sosiale medier.

Les mer i RingeriksAvisa

FredagsQuiz

24-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens spørsmål. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Problemer hos Telia er nå fikset

23-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere Telia-kunder mistet ved 21-tiden torsdag kveld internett. Nettselskapet opplyser at de jobber med feilsøking.

Les mer i RingeriksAvisa