onsdag, 18 oktober 2023 09:26

Brenna-rådgiver blir daglig leder i Utøya AS

Skrevet av
Ingrid Endrerud Ingrid Endrerud Arkivfoto Heiko Junge/NTB

Ingrid Endrerud, som har vært Tonje Brennas (Ap) rådgiver i flere år, er ny daglig leder i Utøya AS. Utøya AS er selskapet Brenna fikk habilitetsrefs for.

– Vi var klar over at det var en utfordring med tanke på Tonje Brennas inhabilitet, men hennes rådgiver må få lov å søke seg til interessante stillinger, sier styreleder Tord Dale i Utøya AS til Dagens Næringsliv (DN).

Endrerud fikk jobbtilbudet for to uker siden. Mandag gikk Endrerud (30) av som rådgiver for Brenna etter at hun ble ny arbeids- og inkluderingsminister.

– Jeg har søkt på en jobb jeg er motivert for, og ser fram til å begynne som daglig leder på Utøya. Jeg har på vanlig måte meldt fra til Karantenenemnda om min nye jobb, sier Endrerud til DN.

I juni ble det kjent at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) ga et styreverv i stiftelsen Wergelandsenteret til lagdommer Frode Elgesem, som hun da erklærte seg inhabil overfor. De to ble kjent da han var AUFs bistandsadvokat under 22. juli-rettssaken.

Stiftelsen hadde også gitt penger til Utøya AS, hvor tre styremedlemmer var nære venner av Brenna. En av dem var Brennas ekssamboer Martin Henriksen. Brenna erklærte seg inhabil også overfor disse.

Ingrid Endrerud var rådgiver for Brenna da hun brøt habilitetsreglene overfor Utøya AS og i sommer da statsrådens habilitetssaker ble kjent.

Andre saker å lese

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

25-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Våthatt: Et tradisjonsrikt værmerke i Norge

Nå peker stadig flere værmerker mot en flott periode med med sol og sommervær.

Les mer i RingeriksAvisa

Nedgang i tallet på vrakede biler

25-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nedgang i tallet på vrakede biler

De siste fem årene har tallet på biler som vrakes, gått ned år for år. I fjor ble det vraket nær 27 prosent færre biler enn i 2018.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

25-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens spørsmål. Svaren finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

24-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

En bil er påkjørt av et tog i Sarpsborg, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

Les mer i RingeriksAvisa