torsdag, 06 oktober 2022 10:03

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes tilbake til Bane NOR og Nye Veier

Skrevet av
Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes tilbake til Bane NOR og Nye Veier Grafikk: Frank Tverran/ RingeriksAvisa

– Vi står i en situasjon med stramme økonomiske rammer. Samtidig ser vi at fordelene ved å bygge jernbane og vei som et fellesprosjekt er lavere enn antatt og vi mener det er viktig å samle jernbanekompetansen. Derfor velger vi å føre Ringeriksbanen tilbake til Bane NOR slik at det kan vurderes opp mot andre jernbaneprosjekter. Samtidig velger vi å legge veidelen inn i Nye Veiers ordinære portefølje slik at de kan vurderes opp mot andre veiprosjekter, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Det har lenge vært en forutsetning at utbyggingen av Ringeriksbanen og E16 mellom Skaret og Hønefoss skulle skje sammen – i et fellesprosjekt.

– Vi er nødt til å se på hvordan vi kan løse de utfordringene vi har i samferdselsnorge med de midlene vi har til rådighet. Derfor mener vi det er lurt å overføre vei- og banedelen i fellesprosjektet til hvert sitt statlige selskap for videre utvikling og vurdering av oppstart, sier Nygård.

Nye Veier har optimalisert prosjektet

Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 (Skaret–Høgkastet–Hønefoss) ble overført som et eget prosjekt til Nye Veier under forrige regjering. Nye Veier skulle se med friske øyne om det var mulig å få et billigere og bedre prosjekt.

– Nye Veier har gjort en god jobb med å optimalisere prosjektet og finne løsninger for å redusere kostnadene for både vei og bane. Det er denne gjennomgangen som viser at gevinstene ved å bygge dette ut sammen er lavere enn antatt før prosjektet ble overført til selskapet, sier samferdselsministeren.

En del av porteføljen

Ringeriksbanen blir nå en del av Bane NORs portefølje. Erfaringene fra Nye Veiers arbeid med å optimalisere prosjektet, vil kunne bli tatt med videre. Prosjektet vil på lik linje med andre prosjekt i Bane NORs portefølje bli vurdert opp mot samfunnsøkonomisk lønnsomhet og modenhet.

– På denne måten sørger vi å få mest mulig jernbane av pengene vi bruker. Det er spesielt viktig i den utfordrende økonomiske situasjonen vi står i nå, sier Nygård.

E16 mellom Skaret og Hønefoss blir nå en del av den ordinære porteføljen til Nye Veier. Fellesprosjektet var et eget prosjekt hos Nye Veier som fikk midler direkte. Det vil derimot ikke følge med penger eller endrede rammer til Nye Veier nå som veidelen blir en del av den ordinære porteføljen, på lik linje med alle de andre prosjektene selskapet har i dag.

Ringeriksbanen er borte

I 2023 prioriterer regjeringa full framdrift i pågående InterCity-prosjekt til Moss, Tønsberg og Hamar. I tillegg skal Follobane-prosjektet etter planen bli ferdigstilt. I 2023 vil det være aktivitet på disse prosjektene: Follobanen, Sandbukta–Moss–Såstad på Østfoldbanen, Drammen–Kobbervikdalen og Nykirke–Barkåker på Vestfoldbanen, og Venjar–Eidsvoll–Langset og Kleverud–Sørli–Åkersvika på Dovrebanen.

Sist redigert torsdag, 06 oktober 2022 11:49

Andre saker å lese

Mann filmet kvinner på toalett på utested

04-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

03-12-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

31.899 personer har ennå ikke fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Fra årsskiftet er ikke disse førerkortene gyldige lenger.

Les mer i RingeriksAvisa

Bensinstasjon ranet

03-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere gjerningspersoner ranet en Circle K-stasjon på Tunga i Trondheim natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa