tirsdag, 27 september 2022 08:43

Fylkespolitiker fikk 117.000 kr for å ansette ny sjef

Skrevet av
Tore Opdal Hansen Tore Opdal Hansen Foto: Heiko Junge / NTB

Fylkespolitikere brukte 16 møter på å ansette ny fylkesdirektør i Buskerud. Lederen av utvalget fikk over 7000 kroner per møte.

Siden i sommer har tre utvalg vært i sving med å finne nye toppsjefer til Akershus, Østfold og Buskerud, som skal gjenoppstå som fylke. Til sammen er det avholdt mer enn 30 møter. Det har ikke vært billig.

Ansettelsesutvalget i Buskerud har siden juni hatt 16 møter. Den tidligere Drammen-ordføreren Tore Opdal Hansen, var møteleder i ansettelsesutvalget og får dobbel godtgjøring: 7.300 kroner per møte. Han er enig i at det er godt betalt.

– Ja, jeg synes at det er forferdelig mye. Det er veldig, veldig mye, sier Hansen, som er nestleder i Høyres fylkestingsgruppe i Viken, til NRK.

Etter 16 møter har fylkespolitikeren krav på 117.000 kroner på toppen av millioninntekten han allerede har, men han avviser at penger har vært et motiv.

– Vi har ikke hatt godtgjøring i tankene i hele tatt. Det vi har tenkt på har vært å gjøre en god og grundig jobb.

I utvalget hadde Opdal Hansen med seg Bjørn Tore Ødegården (Ap) og Christina Mørkve (H), som hver får 58.000 kroner for innsatsen.

I en oversikt som NRK har fått fra Viken fylkeskommune går det fram at over halvparten av møtene var videomøter, og var satt opp med en lengde på én time

Andre saker å lese

Ringerike Historielag: En Helt i Djevelens Brigade

18-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ringerike Historielag:  En Helt i Djevelens Brigade

Bli med på et fascinerende foredrag med Christopher Hals Gylseth, hvor han utforsker den utrolige historien til Finn Roll, en nordmann som forlot sitt hjemland for å kjempe mot nazistene...

Les mer i RingeriksAvisa

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Padelselskap anker etter Jacobsen-seier i retten

Just Padel Group (JPG) har bestemt seg for å anke dommen fra Agder tingrett der den tidligere skihopperen Anders Jacobsen ble tilkjent flere millioner kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To Hallinger varetektsfengslet for voldtekt og filming av tenåring

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

To menn er i Buskerud tingrett varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, siktet for å ha voldtatt og filmet en tenåring.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa