tirsdag, 16 august 2022 09:13

Krimteknikere til Tretten bru

Skrevet av
Tretten 20220815. Dronebilder av Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen etter at den kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på. Tretten 20220815. Dronebilder av Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen etter at den kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Redningsaksjonen ved Tretten bru er avsluttet fra politiet og de øvrige nødetater. Politiet har iverksatt etterforskning med blant annet å sikre bilder, avhør av fører av privatbilen, fører av lastebil og av de første personene på stedet. I dag og fremover vil avhør av fagpersoner bli prioritert. Formålet med etterforskningen er å undersøke hva som forårsaket brukollapsen.

trettenbrua2

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Statens vegvesen har holdt vakt på begge sider av Lågen i natt, og selve opprydningsarbeidet med å berge bil, lastebil og bru starter tirsdag ved 12-13-tida.

E6 vil fortsatt være stengt. Politiets erfaring er at omkjøringen har fungert mandag, med bare mindre forsinkelser. Det foretas løpende vurderinger tirsdag om når E6 skal åpnes.

Vegen forbi ulykkesstedet kan bli midlertidig stengt i kortere perioder idet opprydningsarbeidet starter. Årsaken er at det kan være elementer i spenn, og det må tas vise forholdsregler knyttet til sikkerheten for mannskap og trafikken forbi ulykkesstedet.

Det vil bli avholdt debrief for samtlige mannskaper ved Lillehammer politistasjon tirsdag. Her er også brann, ambulanse og eksterne samarbeidspartnere invitert.

Krim-teknikere vil vurdere å være til stede når bergingen og rivningen av brua iverksettes for å eventuelt sikre ytterligere bilder av brua og konstruksjonen.

trettenbrua3

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sist redigert tirsdag, 16 august 2022 09:22

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa