tirsdag, 16 august 2022 09:13

Krimteknikere til Tretten bru

Skrevet av
Tretten 20220815. Dronebilder av Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen etter at den kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på. Tretten 20220815. Dronebilder av Tretten bru som går over Gudbrandsdalslågen i Gudbrandsdalen etter at den kollapset i elva og over E6 med en lastebil og en personbil på. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Redningsaksjonen ved Tretten bru er avsluttet fra politiet og de øvrige nødetater. Politiet har iverksatt etterforskning med blant annet å sikre bilder, avhør av fører av privatbilen, fører av lastebil og av de første personene på stedet. I dag og fremover vil avhør av fagpersoner bli prioritert. Formålet med etterforskningen er å undersøke hva som forårsaket brukollapsen.

trettenbrua2

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Statens vegvesen har holdt vakt på begge sider av Lågen i natt, og selve opprydningsarbeidet med å berge bil, lastebil og bru starter tirsdag ved 12-13-tida.

E6 vil fortsatt være stengt. Politiets erfaring er at omkjøringen har fungert mandag, med bare mindre forsinkelser. Det foretas løpende vurderinger tirsdag om når E6 skal åpnes.

Vegen forbi ulykkesstedet kan bli midlertidig stengt i kortere perioder idet opprydningsarbeidet starter. Årsaken er at det kan være elementer i spenn, og det må tas vise forholdsregler knyttet til sikkerheten for mannskap og trafikken forbi ulykkesstedet.

Det vil bli avholdt debrief for samtlige mannskaper ved Lillehammer politistasjon tirsdag. Her er også brann, ambulanse og eksterne samarbeidspartnere invitert.

Krim-teknikere vil vurdere å være til stede når bergingen og rivningen av brua iverksettes for å eventuelt sikre ytterligere bilder av brua og konstruksjonen.

trettenbrua3

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sist redigert tirsdag, 16 august 2022 09:22

Andre saker å lese

Nordmann vant 254 millioner kroner i Eurojackpot

27-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Nordmann vant 254 millioner kroner i Eurojackpot

To spillere delte førstepremiepotten og vant svimlende 254.782.600 kroner hver i Eurojackpot fredag kveld. En av vinnerne er en mann fra Østlandet.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdagsquiz

27-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Storbrann på gård i Sverige – over 200 kyr døde

27-07-2024 Nyhetsklipp NTB/TT - avatar NTB/TT

Over 200 kyr mistet livet i en storbrann på en gård utenfor Örebro i Sverige natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

26-07-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

MORRIS HØNEFOSS SØKER ASSISTERENDE BUTIKKSJEF 70%

(Annonse) Morris er en norsk butikkjede med et stort utvalg av motevesker, kofferter, bager, sekker og tilbehør fra flere kjente merkevarer. Vår visjon er å tilby kundene kvalitetsprodukter til hyggelige...

Les mer i RingeriksAvisa