onsdag, 10 august 2022 08:23

Norsk kommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

Skrevet av
I år regner Suldal kommune med å tjene 150 millioner kroner bare på salg av konsesjonskraft. Nå ønsker de å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime. I år regner Suldal kommune med å tjene 150 millioner kroner bare på salg av konsesjonskraft. Nå ønsker de å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime. Foto: Marius Helge Larsen / NTB

Lokalpolitikerne i kraftkommunen Suldal ønsker å tilby innbyggerne sine strøm til 50 øre per kilowattime (kWh). Kommunen skal vurdere tiltaket i september.

– Vi skal se om kommunen kan tilby strøm til 50 øre kWh, inkludert avgifter, til – nesten – alle i Suldal, sier ordfører Gerd Helen Bø (Sp) til Stavanger Aftenblad.

Norges største kraftkommune håver inn på de høye strømprisene. 1 øre opp i strømpris betyr at Suldal får rundt 1 million kroner ekstrainntekt. I år regner kommunen med å tjene 150 millioner kroner bare på salg av konsesjonskraft. Englandskabelen – North Sea Link – gir 23 millioner kroner i eiendomsskatt, hvert eneste år framover.

I september skal kommunen vurdere et nytt tiltak. Kommunestyret har bedt kommunedirektøren utrede om det er mulig å selge konsesjonskraft på langsiktige avtaler til privat- og næringslivskunder og landbruk i Suldal.

Lokalpolitikerne ser for seg å tilby strøm til 50 øre/kWh, inkludert avgifter.

– Kommunestyret har sagt at vi skal vurdere å gjøre noe for alle, både næringslivet, husholdninger og hytter, sier ordfører Gerd Helen Bø.

Suldal kommune har 3.800 innbyggere fordelt på 2.200 husstander, og 2.000 hytter.

 

Andre saker å lese

Voldshendelse på Solli plass: Mann alvorlig skadet

18-04-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann fikk hodeskader da han ble slått ned på Solli plass i Oslo natt til torsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

18-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fastlegeordningen på bedringens vei: 237 nye leger til tjeneste i fjor!

På vei ut av døren som helseminister, fastslår Ingvild Kjerkol (Ap) at fastlegeordningen er på bedringens vei. I fjor kom det 237 nye fastleger.

Les mer i RingeriksAvisa

Oppsiktsvekkende: Casper Ruud overgår verdenseneren Djokovic på tennisbanen i 20…

17-04-2024 Sport NTB - avatar NTB

Oppsiktsvekkende: Casper Ruud overgår verdenseneren Djokovic på tennisbanen i 2024

Casper Ruud har glitret på tennisbanen så langt i 2024. Nordmannen har både sanket flere poeng og innkassert mer premiepenger enn verdensener Novak Djokovic.

Les mer i RingeriksAvisa

Brannen i Børsen ennå ikke slukket

17-04-2024 Nyheter NTB-Ritzau - avatar NTB-Ritzau

Brannen i Børsen ennå ikke slukket

Slukkingsarbeidet i den historiske bygningen Børsen i København pågår fortsatt onsdag morgen. Brannmannskapene regner med å jobbe videre i enda et døgn.

Les mer i RingeriksAvisa