torsdag, 05 mai 2022 15:10

Barn leker mindre ute

Skrevet av
En undersøkelse gjort for organisasjonen Norsk friluftsliv viser at barn leker mindre ute i nærområdet enn før. En undersøkelse gjort for organisasjonen Norsk friluftsliv viser at barn leker mindre ute i nærområdet enn før. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Andelen foreldre som oppgir at barna deres leker ute daglig, er mer enn halvert siden 2015, viser en undersøkelse gjort for Norsk friluftsliv.

I undersøkelsen, utført av Ipsos, oppgir 18 prosent av småbarnsforeldre at barna deres leker ute fem til sju dager i uken. I 2015 svarte 41 prosent det samme.

– Det å se en såpass stor nedgang på bare sju år er bekymringsfullt. Funnene samsvarer dessverre også med andre studier gjort den siste tiden, sier generalsekretær Bente Lier i Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

Norsk friluftsliv, som er en fellesorganisasjon for de 18 store friluftslivsorganisasjonene i Norge, har tatt initiativ til kartleggingen.

– En mulig forklaring er at endrede vaner under pandemien, med mer innetid og skjermbruk, er vanskelige å snu. Som voksne har vi et ansvar for å gi barna våre gode opplevelser ute og mer tid borte fra skjermene, det er ikke minst viktig for den psykiske og fysiske helsen, sier Lier.

Andre saker å lese

Problemer med kortbetaling i Hønefoss 16.mai

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kortterminaler over hele landet er nede mandag ettermiddag. Nets bekrefter at de har driftsproblemer. Rundt 130.000 terminaler kan være berørt av feilen.

Les mer i RingeriksAvisa

Viktig redusering av Brett Perlini

16-05-2022 Sport NTB - avatar NTB

Viktig redusering av Brett Perlini

Ringerike-spilleren Brett Perlini sørget for en viktig redusering mot slutten av kampen mot Storbritannia i ishockey-VM.

Les mer i RingeriksAvisa

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa