torsdag, 02 desember 2021 15:31

Virke-sjefen bekymret for avbestilte pakketurer og juleshow

Skrevet av
Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, forteller at det er mye usikkerhet i næringslivet etter de siste dagenes koronanyheter. Mange avbestiller nå pakketurer og juleforestillinger, forteller han. Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, forteller at det er mye usikkerhet i næringslivet etter de siste dagenes koronanyheter. Mange avbestiller nå pakketurer og juleforestillinger, forteller han. Foto: Terje Bendiksby / NTB

På få dager har situasjonen i reiselivet og kulturlivet blitt svært usikker, forteller Virke-direktøren. Han vil nå be næringsministeren om et møte.

Avbestillingene renner inn etter de siste dagenes koronanyheter, forteller administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

Særlig kulturinstitusjoner som holder arrangementer før jul, merker nå mange avlysninger. Omsetningsfallet er også stort i reiselivet for pakkereiser og andre ferieturer, sier Kristensen.

Torsdag ble omikronvarianten påvist i Oslo. Dagen før ble den registrert i Øygarden på Vestlandet. Horneland tror mange nå føler seg usikre.

– De delene av næringslivet som lever av å samle mennesker, opplever at det som for få dager så normalt ut, nå er på et helt annet nivå, sier Horneland.

Virke-direktøren varsler at han vil be om et møte med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) for å orientere om situasjonen i næringslivet.

– Vi vil nå prøve å skaffe oss oversikt, men vi er sterkt bekymret for disse delene av næringslivet og ønsker derfor en dialog med regjeringen, sier Horneland.

Han vil ikke si hva han forventer av regjeringen, men viser til at det er innkalt til pressekonferanse om koronasituasjonen klokken 16 torsdag.

– Vi har hele tiden vært opptatt av at vi må holde samfunnet i gang, men nå er vi i en situasjon der næringslivet blir rammet, sier han.

Andre saker å lese

Rushdies agent: Forfatteren risikerer å miste et øye

13-08-2022 Nyheter NTB-AFP - avatar NTB-AFP

Rushdies agent: Forfatteren risikerer å miste et øye

Forfatteren Salman Rushdie kan komme til å miste et øye etter angrepet i den amerikanske delstaten New York fredag, ifølge agenten hans.

Les mer i RingeriksAvisa

Kraftig brann på jorde i Gran

12-08-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Det er meldt om kraftige flammer på et jorde i Gran i Innlandet fredag kveld, skriver politiet. Brannvesenet har påbegynt slokking. Det skriver Politiet i Innlandet på Twitter. Både politiet og brannvesenet...

Les mer i RingeriksAvisa

Lektorlaget varsler opptrapping av lærerstreiken

11-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Lektorlaget varsler opptrapping av lærerstreiken

Norsk Lektorlag tar ut 20 medlemmer ved Ås videregående skole i streik fra og med 17. august. Fagforeningen har tidligere tatt ut ti lærere i Bergen.

Les mer i RingeriksAvisa

Flere vil ta lappen – stor pågang på oppkjøringstimer

11-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Flere vil ta lappen – stor pågang på oppkjøringstimer

Pågangen for å få førerkort er økende. Sammenlignet med før pandemien er det hittil i år allerede 10.000 flere som ønsker å ta lappen.

Les mer i RingeriksAvisa