torsdag, 30 september 2021 21:33

Tap for Ringerike Panthers mot Lillehammer

Skrevet av NTB og Frank Tverran
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Patrick Thoresen og Storhamar fikk juling i Stjernehallen. Patrick Thoresen og Storhamar fikk juling i Stjernehallen. Foto: Annika Byrde / NTB

Lillehammer måtte kjempe lenge for å ta hull på Ringerike i Schjongshallen, men to scoringer på tre minutter av Nick Dineen skaffet et forsprang Ringerike Panthers var ikke var i nærheten av å ta igjen. Jonas Medby scoret også i Lillehammers 3-0-seier.

Formlaget Stjernen vendte til 5-2-seier over Storhamar og klatret til topps i eliteserien i ishockey. Samtidig ble det favorittseirer til Vålerenga og Frisk.

Stjernen vant for sjette gang på sju kamper til tross for at Storhamar dominerte kampen innledningsvis. Dermed topper Fredrikstad-laget tabellen ettersom Sparta tapte 1-2 hjemme mot Stavanger.

Storhamar ledet 1-0 etter første periode takket være Samuel Solems scoring. Da hadde i tillegg Patrick Thoresen misbrukt et straffeslag. Men gjestene misbrukte muligheten til å overta tabelltoppen.

I midtperioden snudde nemlig det hele. Stjernen utlignet ved Kåre Byrkjeland, og det så ut til å tenne en gnist i vertene. Bare 37 sekunder senere satt 2-1 fra Tyler Coulter.

Storhamar kom så i overtall fem mot tre og scoret ved Mikael Zettergren. Men Stjernen hadde mer på lager i den gode midtperioden. Coulter scoret igjen etter 30 minutters spill, mens et flott langskudd av Kevin Davies økte ledelsen til 4-2 på tampen av perioden.

Fire minutter ut i tredje periode punkterte Riley Brace kampen med sin 5-2-scoring. Det ble også kampens siste.

Solid Frisk-vending

To andre lag som avgjorde i midtperioden torsdag var Frisk Asker og Vålerenga. Frisk ble rystet av Grüner og kom under tidlig i 2. periode da John Gustaf Berling gjorde et herlig soloraid. Så snudde alt.

1-1 kom ved Mats Frøshaug 50 sekunder etter Grüners ledermål. Så scoret Viktor Granholm, Jacob Lagace og Fredrik Bjørndal før midtperioden var omme.

Mikkel Christiansen punkterte kampen med sin 5-1-scoring i tredje periode. Senere reduserte Mattias Halvorsen, men det hjalp ikke stort for gjestene. Lagace fastsatte resultatet til 6-2.

Flere målfester

Seriens bunnlag, Manglerud Star, ga Vålerenga trøbbel en liten periode og fikk med seg 1-1 inn til første pause. I 2. periode ble det imidlertid knalltøft.

Axel Sundberg åpnet perioden med å score sitt annet mål for kvelden, og senere scoret VIF fire ganger på åtte minutter. Thomas Olsen og Colin Spaberg Olsen scoret før Sundberg fullførte sitt hattrick, og på tampen av midtperioden gjorde Mathis Olimb 6-1. I siste periode rundet Colin Spaberg Olsen av med 7-1.

I Stavangers seier over Sparta var det Carl Christoffer Karlsen og Sander Hurrød som vendte kampen etter at Niklas Roest hadde sendt vertene foran i første periode.

Sparta, Frisk og Lillehammer ligger to poeng bak Stjernen i teten av eliteserien.