mandag, 19 juli 2021 19:37

Mann død etter skyting ved Oslo rådhus – mann siktet for drap

Skrevet av NTB-Andreas Løf
Nødetatene er i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum der en person ble skutt mandag ettermiddag. Nødetatene er i Tordenskiolds gate i Oslo sentrum der en person ble skutt mandag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

En mann døde etter å ha blitt skutt ved Oslo rådhus mandag ettermiddag. En mann er pågrepet og siktet for drapet.

Det er en relasjon mellom de involverte, opplyser leder Grete Lien Metlid i Felles enhet for etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt.

– Dette er to norske, voksne menn, begge fra Oslo. Vi kan ikke si noe spesifikt om motiv, men vi knytter ikke dette foreløpig til noen pågående konflikter som politiet kjenner til, sier Metlid.

De nærmeste pårørende er varslet. Politiet ser på mulighetene for å gjennomføre avhør av den siktede mannen mandag kveld. Mannen har fått oppnevnt advokat Mette Yvonne Larsen som sin forsvarer.

– Krimteknikere jobber nå på stedet. Vitneavhør er sentralt her, og dersom noen har bilder eller video fra åstedet, er dette interessant for politiet, sier hun.

Nødetatene fikk den første av flere meldinger om skyting i sentrum klokken 17.44 mandag ettermiddag. Blant dem som ringte inn til politiet, var den siktede mannen selv, ifølge Metlid. Han er kjent for politiet fra før.

– Jeg så at en mann forsøkte å få pistolen i orden. Pistolen hadde klikket, så han fikk ikke ladet pistolen. Han prøvde å slå den i bakken og borti en bil, bare for få pistolen i gang, men han fikk ikke pistolen i gang. Så gikk det kanskje et minutt før han kastet en pistol inn i bilen, sier vitnet.

Sist redigert mandag, 19 juli 2021 20:54

Andre saker å lese

Hønefoss senket av Simonsen

07-08-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sandra Simonsen sikret tre poeng for TIL 2020 da Hønefoss ble slått 1-0 i 1. divisjon, Grunnserien i fotball søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

07-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Tysk campingbil utfor vei ved Stegastein

Ingen ble skadd da en tysk campingbil veltet og ble hengende utfor en bratt vei i Aurland, på vei mot utkikkspunktet Stegastein.

Les mer i RingeriksAvisa

Noen har sladret på Bjarne Minde

07-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

I flere år har de Bjarne Minde-kontrollerte foretakene 4 Like AS, Minde & Minde AS og Vinteren Kommer AS hatt adresse hos kompisen Alf Martin Ulven i Kristiania Eiendomsforvaltning AS.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann knivstukket i Gol

07-08-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

En mann i 30-årene ble knivstukket på Golsfjellet. En mann i 20-årene er pågrepet. Begge de involverte har bakgrunn fra Øst-Europa. Mannen som ble knivstukket, er ikke alvorlig skadd og ble...

Les mer i RingeriksAvisa