onsdag, 23 juni 2021 07:39

Mæland ikke fornøyd med politiets pengeinnkreving

Skrevet av
– Politiet har vært budsjettvinner hvert eneste år, og da må vi forvente at de også håndterer økonomisk kriminalitet på en bedre måte enn de har gjort de siste årene, sier justisminister Monica Mæland (H). – Politiet har vært budsjettvinner hvert eneste år, og da må vi forvente at de også håndterer økonomisk kriminalitet på en bedre måte enn de har gjort de siste årene, sier justisminister Monica Mæland (H). Foto: Gorm Kallestad / NTB

Justisminister Monica Mæland (H) er ikke nådig i dommen over politiets evne til å inndra penger fra kriminelle.

De ti siste årene har domstolene besluttet å inndra nær 2,7 milliarder kroner i straffesaker, men kun 793 millioner kroner er innbetalt, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg er ikke fornøyd. Vi har sendt tydelige signaler og fulgt opp med midler til politiet for å håndtere også denne kriminaliteten, og jeg forventer nå en plan fra Politidirektoratet og Riksadvokaten på hvordan de skal håndtere dette framover, sier Mæland til avisen.

Hun peker på at politiets forklaring om manglene ressurser ikke er god nok.

– Politiet har vært budsjettvinner hvert eneste år, og da må vi forvente at de også håndterer økonomisk kriminalitet på en bedre måte enn de har gjort de siste årene. Det skal aldri lønne seg å være kriminell, sier hun.

Politidirektoratet viser til at det de siste årene har det skjedd en stor endring i kriminalitetsbildet, og at «politiet opplever en kraftig økning innen de mest alvorlige og arbeidskrevende sakene».

– Dette gjelder på tvers av ulike kriminalitetsområder, og vi må erkjenne at resultatene innen økonomisk kriminalitet ikke har vært tilfredsstillende, skriver avdelingsdirektør Bjørn Vandvik i Politidirektoratet i en epost til DN.