fredag, 31 juli 2020 15:27

Turistattraksjon ut hele september!

Skrevet av
Hønefoss kraftstasjon Hønefoss kraftstasjon Dronefoto: Frank Tverran / Nitar AS

Hønefoss sentrums eneste og største turistattraksjon vil vise seg fram helt til i begynnelsen av oktober.

At Hønefossen, som i gamle dager het Sigtefoss, er et stort trekkplaster, er det ingen tvil om. Det står til stadighet folk på brua og i Nordre Park med mobilen på strak arm.

- Løpehjulet ettersees nå etter 42 års drift, sier produksjonssjef Helge Bergstrøm ved Hønefoss Kraftstasjon og legger til at prosjektet skal være ferdig i begynnelsen av oktober.

Hva vil dette koste i kroner og øre?

- Produksjonstapet er beregnet til litt under 30 GWh. Med en snittpris i sommer på 16 kr/MWh estimerer vi et produksjonstap et sted mellom 500 tusen til 1 million kroner før skatt. Prosjektkostnadene er beregnet til 6 millioner kroner.

Vil dette påvirke strømprisen?

- Ringerikskraft selger all strøm de produserer inn til markedet. Strømleverandørene kjøper strømmen de selger videre til kundene fra det samme markedet. Denne revisjonen betyr derfor ikke noe for kundene, avslutter Bergstrøm.

Postskriptum: Hvor skal vi sende faktura på 1 million for 4 måneder med en kjempeattraksjon i Hønefoss neste år? Til næringslivet? Eller kan Ringerike kommune ta ut 17 i stedet for 18 millioner i utbytte?