fredag, 15 mai 2020 15:27

Inkassobyråene vil slite neste år

Skrevet av
Inkassoselskapet Lindorff venter flere inkassosaker til høsten enn under finanskrisen. Inkassoselskapet Lindorff venter flere inkassosaker til høsten enn under finanskrisen. Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

Inkassobyråene tjener de største pengene på de kravene som blir betalt etter et brev eller to. De er også avhengig av at det kommer inn nye oppdrag for at denne lønnsomheten skal vedvare.

I nedgangstider som vi ser under koronaepedemien, vil det alltid ligge en forsinkelse i systemet som gjør at inkassoselskapene ikke får det slitsomt før det har gått en tid. Selv om det på kort sikt blir store inntekter, tar det raskt slutt.

Færre oppdrag

Etter hvert som folk får mindre penger mellom hendene og firmaer mister omsetning, blir det for det første mindre salg og følgelig mindre kredittsalg. Privatpersoner vil toppe alle kredittkort og i tillegg bli utsatt for permitteringer og arbeidsledighet. Summen av dette gir betydelig nedgang i oppdrag til inkassoforetakene.

Vanskeligere å kreve inn

De få oppdragene som kommer inn til inkassoselskapene, vil etter hvert kreve betydelig mer arbeid å kreve inn. I tillegg vil det påløpe gebyrer til det offentlige for rettslig inndrivelse.

Sist redigert fredag, 19 juni 2020 14:08

Beslektede artikler