mandag, 11 mai 2020 13:07

Laagendalsposten bare 4 ganger i uka

Skrevet av Pressemelding
Ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen, Laagendalsposten Ansvarlig redaktør Jørn Steinmoen, Laagendalsposten Foto: Amedia

Amedia-eide Laagendalsposten reduserer antall utgivelser på papir fra seks til fire ganger per uke. Endringen skjer fra 9. juni, og det er utgavene på tirsdag og lørdag som er valgt bort.

Laagendalsposten har siden lansering av digital abonnementsløsning høsten 2014 opplevd en formidabel digital vekst. For et par måneder siden nådde Lp enda en milepæl, da antallet digitale abonnenter passerte antallet komplett-abonnenter. Nå er det over 4.200 digitale abonnenter.

Korona-svikt på annonser

Korona-krisen har også rammet mediebransjen hardt. Det har vært en faktor når Laagendalsposten reduserer antall utgivelser.

– Vi har dessverre mistet en betydelig andel av våre annonseinntekter de siste to månedene, og de er viktige for å få finansiere journalistikken. En nedgang i antall utgivelser var på trappende for oss, men korona-krisen gjør at det er viktig å ta grep nå for å videreutvikle Laagendalsposten. Det koster mye å trykke og distribuere papiraviser, og i disse urolige tider er det klokt av oss å spare penger. Ved å gå ned på antall utgivelser reduserer vi våre kostnader uten at det går utover den journalistiske innsatsen vår. Vi skal fortsatt være en slagkraftig redaksjon på 14 årsverk som skal produsere minst like mye innhold, sier Jørn Steinmoen.

Mange andre lokalaviser i Amedia har allerede gjennomført frekvens-endring med suksess.

Styreleder Øyvind Bladt Hagen mener Laagendalsposten har et veldig godt utgangspunkt for også å lykkes.

– Laagendalsposten har hatt en sterk digital utvikling, og de er veldig godt rusta for å skape ytterligere digital vekst, sier Bladt Hagen.