tirsdag, 08 oktober 2019 11:30

Hvem bestemmer i Ringerike AP?

Skrevet av
Hvem bestemmer i Ringerike AP? Arkivfoto: Frank Tverran

Det ligger nå an til et teknisk valgsamarbeid i Ringerike. Og det står ikke på de folkevalgte. Det er andre som har makten. SISTE: Enighet i forhandlingene.

Etter flere runder med forhandlinger, etter at Senterpartiet banket 17 uspiselige krav i bordet og etter at Venstre meldte seg ut av alle forhandlinger, kan det gå til et valgteknisk samarbeide mellom Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Dette utgjør 25 representanter og kan i det minste få flertall for de posisjonene de blir enige om å fordele.

Men så langt har det falt de rødeste i Arbeiderpartiet svært tungt for brystet å skulle ha noe med Fremskrittspartiet å gjøre. Fagforeningsfolk er etter det RingeriksAvisa erfarer de største motstanderne av et slikt samarbeid - selv et rent valgteknisk samarbeid. I den første runden hadde FrP bare noen små tillegg til det som Høyre og AP allerede hadde blitt enige om. Men det var tommelen ned hos det første medlemsmøtet i AP. FrP mener nok selv at de var beskjedne. Så ble det en ny runde hos AP mandag kveld, uten at resultatet så langt er kjent. Mye tyder på at begeret nå er fullt hos FrP og at de har strukket seg så langt det er mulig.

Dagen i dag vil kanskje gi oss svaret, det blir møter utover ettermiddagen og kvelden. Hvis ikke, blir det "Polsk Riksdag" i det første kommunestyremøtet - eller kanskje mest sansynlig en utsettelse av det konstituerende møtet.

Sent tirsdag kveld kom det til enighet med FrP og dermed har den politiske kabalen i Ringerike kommune endelig gått opp.

Sist redigert tirsdag, 08 oktober 2019 23:01