RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 18.09.2019
A+ A A-

Stilling ledig

:

Tron Simen Lien (66) ble drept i politiskyting på Jaren

  • Skrevet av 
  • Publisert i Nyheter
Politiet skjøt og drepte en mann i 60-årene på Jaren mandag kveld i forrige uke. Mannen hadde forskanset seg i sin egen bolig og nektet å snakke med politiet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Politiet skjøt og drepte en mann i 60-årene på Jaren mandag kveld i forrige uke. Mannen hadde forskanset seg i sin egen bolig og nektet å snakke med politiet.

Det var Tron Simen Lien (66) som ble skutt og drept av politiet i en politiaksjon på Jaren forrige mandag.

Bistandsadvokat Svein Holden opplyser til avisen Hadeland tirsdag ettermiddag at de pårørende ikke lenger har innvendinger mot at avdødes navn offentliggjøres.

Lien bodde alene i sin bolig i Moveien på Jaren. Han etterlater seg to barn, to barnebarn og fire søsken. Han blir bisatt fredag 23. august fra Jølstad seremonirom på Jaren.

Politiet bekreftet før helgen at det var personell fra beredskapstroppen som løsnet skutt under den åtte timer lange politiaksjonen der politiet skal ha blitt angrepet med machete, etsende væske og motorsag.

Aksjonen endte med at politiet skjøt og drepte den 66 år gamle mannen, som ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten, døde av skadene.

– Vi ønsker ikke å gå ut med detaljer fra den foreløpige rapporten, så jeg kan ikke si mer nå. Vi vil få den endelige obduksjonsrapporten senere, og den må sammenstilles med andre opplysninger fra avhør og åstedsundersøkelser, sier etterforskningsleder Helle Gulseth til avisen.

  • TIPS!: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.