onsdag, 17 april 2019 12:38

En av tre tror på spøkelser

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
En av tre tror på spøkelser Illustrasjonsfoto: Pixabay

Hver tredje nordmann tror på at Jesus sto opp igjen fra de døde – på et eller annet vis, viser en måling. Men bare 14 prosent tror han sto fysisk opp igjen.

Undersøkelsen er utført av Norstat på vegne av Vårt Land.

Spørsmålet som ble stilt var: Tror du på fortellingen om at Jesus sto opp fra de døde? Fire svaralternativer ble gitt og 14 prosent svarer at de tror Jesus døde og sto fysisk opp igjen på påskemorgen. 21 prosent svarer at de tror på fortellingen, men det skjedde ikke nødvendigvis på en fysisk måte.

26 prosent velger alternativet «en fin symbolsk fortelling om livets seier over døden, men ikke så mye mer.» Nesten fire av ti, 39 prosent, svarer at de ikke tror på oppstandelsen.

Sivert Skålvoll Urstad, sosiolog ved Universitet i Agder, er ikke overrasket over funnene.

– Det er som forventet at såpass mange tror på oppstandelsen, samtidig som også en god del som oppgir at de ikke gjør det, sier Urstad til Vårt Land.

Mens det er 43 prosent av de spurte mennene som ikke tror på oppstandelsen, gjelder det samme kun for 35 prosent av kvinnene.

– Menn er gjennomgående mer sekulære enn kvinner, men her er faktisk forskjellen mellom kjønnene mindre enn jeg hadde trodd og på mange andre spørsmål på andre spørsmål knyttet til tro og identitet, sier Urstad.

Størst tro på oppstandelsen har gruppen over 50 år. I aldersgruppen mellom 18 og 39 år svarer over halvparten at de ikke tror på oppstandelsen i det hele tatt.

NTB

Andre saker å lese

Problemer med kortbetaling i Hønefoss 16.mai

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kortterminaler over hele landet er nede mandag ettermiddag. Nets bekrefter at de har driftsproblemer. Rundt 130.000 terminaler kan være berørt av feilen.

Les mer i RingeriksAvisa

Viktig redusering av Brett Perlini

16-05-2022 Sport NTB - avatar NTB

Viktig redusering av Brett Perlini

Ringerike-spilleren Brett Perlini sørget for en viktig redusering mot slutten av kampen mot Storbritannia i ishockey-VM.

Les mer i RingeriksAvisa

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa