onsdag, 02 januar 2019 23:07

Solskjær nærmer seg topp fire etter ny seier

Skrevet av ntb
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Romelu Lukaku kom fra innbytterbenken og sendte Manchester United i ledelsen med sitt første touch på ballen. Romelu Lukaku kom fra innbytterbenken og sendte Manchester United i ledelsen med sitt første touch på ballen. Foto: Owen Humphreys/AP/NTB Scanpix

Ole Gunnar Solskjærs perfekte Manchester United-start fortsetter. Onsdag kom seier nummer fire med 2-0 over Newcastle. Kampen om mesterligabillett er i gang.

Nordmannens glimrende åpning som Manchester United-manager fortsetter. Onsdag sikret han sin fjerde strake ligaseier da Newcastle ble slått 2-0 på bortebane. Scoringer av Romelu Lukaku og Marcus Rashford.

Nå begynner Solskjærs lag å nærme seg den viktige fjerdeplassen med stormskritt. Den gir spill i mesterligaen, og etter seieren i Newcastle er det bare seks poeng opp for Manchester United. Nordmannen fikk også se sitt lag holde nullen for første gang under hans ledelse.

Med trepoengeren ble Solskjær den andre manageren i klubbhistorien som vinner sine fire første kamper. Kun legenden Matt Busby har klart det samme. Det gjorde han i 1946, skriver Premier League på sin Twitter-konto.

Svak omgang

Det var en slurvete åpning av Manchester United. Hjemmelaget hadde mye ball og skapte gode muligheter. Etter 15 minutter holdt Phil Jones på å rote det skikkelig til for gjestene. Han fomlet ballen til Newcastle-spiss José Salomón Rondón, men klarte å unngå baklengsmål etter en kjempetakling.

Manchester United har til tider sprudlet offensivt etter at Ole Gunnar Solskjær tok over. Og utover i omgangen kunne man se mer til de positive tendensene. Gjestene spilte seg gradvis opp, og det var etter hvert var det de røde som skapte de største mulighetene.

Både Marcus Rashford og Paul Pogba hadde sjanser til å score, men klarte ikke å overliste Martin Dúbravka i Newcastle-buret.

Scoret med sitt første touch

Gjestene fikk det heller ikke til å stemme fra start etter hvilen. Etter en drøy time valgte Solskjær å bytte inn stjerneduoen Romelu Lukaku og Alexis Sánchez. Det ga uttelling direkte. Marcus Rashford skjøt frispark fra rundt 30 meter, Dubravka ga en svak retur, og den dunket Lukaku i nettet med sitt første touch på ballen.

Newcastle fortsatte å yppe seg, men det var til slutt gjestene fra Manchester som skulle avgjøre. Innbytter Sanchez trillet ballen til Marcus Rashford. Spissen var iskald alene med keeper og trillet ballen i nettet, ungguttens tredje på fire kamper under Ole Gunnar Solskjær.

Med seieren klatrer Manchester United opp på 38 poeng. Tre poeng skiller opp til Arsenal på femteplass, mens avstanden til Chelsea på fjerde er seks poeng. London-laget rotet bort to poeng onsdag da de spilte 0-0 hjemme mot Southampton.

Nå venter FA-cupkamp mot Reading for Ole Gunnar Solskjærs menn, før det er storkamp i ligaen mot Tottenham i London 13. januar.

Sist redigert søndag, 20 januar 2019 09:54