onsdag, 20 juni 2018 12:12

Sykling: Ringerike og Bergen vant lagtempo i NM

Skrevet av ntb
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Andreas Leknessund var med på Ringerike-laget som tok NM-gullet på lagtempo i Andebu tirsdag. Andreas Leknessund var med på Ringerike-laget som tok NM-gullet på lagtempo i Andebu tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ringerike gikk til topps på mennenes 50,4 km lagtempo i NM tirsdag. Bergen tok seg av kvinnenes halve distanse.

Ringerike med Andreas Leknessund, Sondre Midtsveen og Sindre Kulset bruke 1.02.12 timer og slo Stavanger med 14 sekunder. Thomas Skogland Ognedal, Eirik Lunder og Krister Hagen syklet for sølvlaget.

Hjemmelaget Sandefjord tok bronsen, slått med 50 sekunder.

Laget fra Ringerike åpnet forsiktig og var bare nummer fire etter den første runden på 25,2 kilometer i Andebu. Etter en mils sykling på den andre runden hadde laget tatt seg opp til annenplassen og var bare 5 sekunder bak ledende Stavanger. Fem kilometer før mål var de tre i tet med 5 sekunder. Avstanden bare økte inn mot mål.

Bergen med Karina Birkenes, Ingrid Moe og Carlone Thorvik Olsen vant kvinnenes ritt.

De brukte 36.13 minutter på de 25,2 kilometerne i Andebu. Victoria-lagene fra Trondheim med Stine Borgli, Ingrid Lorvik og Mirjam Kjøraas på 1.-laget og Cecilie Gotaas Johnsen, Camilla S. Horneman og Malin Eriksen på 2.-laget tok sølv og bronse, slått med henholdsvis 43 og 58 sekunder.

Ringerike vant også mennenes juniorklasse. De syklet også 50,4 kilometer. Her ble Glåmdal toer med Bærum på bronseplass.