mandag, 10 august 2015 14:18

Forhåndsstemmingen startet mandag 10. august

Skrevet av
Forhåndsstemmingen startet mandag 10. august Foto: Frank Tverran

Den ordinære forhåndsstemmingen ved kommunestyre- og fylkestingsvalget starter i dag, mandag 10. august. Velgerne kan stemme fram til og med fredag 11. september.

Kommunene tar imot forhåndsstemmer og informerer om hvor valglokalene er, åpningstider og hvordan man går fram for å stemme. I perioden for forhåndsstemming kan velgerne stemme i hvilken som helst kommune i landet.

På Kommunal- og moderniseringsdepartementets nettsted valglokaler.no kan velgerne også søke opp hvor valglokalene er, enten hvilket som er nærmest eller hvor det er valglokaler andre steder i landet. På nettstedet finnes også åpningstidene til valglokalene og kart. Du søker bare på fylke og kommune, så kommer alle valglokaler med åpningsdager/tider opp.

Valgdagen

Valgdagen er 14. september. Noen kommuner har to-dagers valg, så her kan velgerne også stemme søndag 13. september. Kommunene informerer om dette.

På valgdagen(e) må alle stemme i den kommunen der de er manntallsført, det vil si den kommunen de var registrert som bosatt i per 30. juni 2015.

Velgerne kan bare stemme én gang. Husk å ta med legitimasjon.

Sist redigert mandag, 10 august 2015 14:26