tirsdag, 20 desember 2016 11:47

Overraskende nedgang i netthandelen i 2016

Skrevet av
Overraskende nedgang i netthandelen i 2016 Foto: Scandinavian Stock Photo

Sammenlignet med 2015, viser ny statistikk at nordmenn handler færre julegaver på nett. I fjor utgjorde netthandelen 25%, mens i år forventes det at 22.32% av julehandelen foregår på nett.

I resten av Europa ser vi en omvendt tendens, der andelen av julehandelen på nett øker. I Storbritannia foregår 40% av all julehandel på nett, mens i Sverige handles 32.64% av julegavene på nett.

Det er Ferratum Bank Norge, en del av finske Ferratum Group, som står bak den ferske undersøkelsen om kjøpsatferd i forbindelse med julesesongen. Med mer enn 13.000 respondenter fra 21 land, er dette en svært omfattende studie av europeisk forbrukeradferd.

Norge julehandler for mindre enn Baltikum

Flere oppsiktsvekkende funn er for eksempel at nordmenn handler julegaver for en mindre andel av lønnen enn hva mennesker i Baltikum gjør. Ferratums studie viser faktisk at Norge bruker mindre penger på julegaver enn samtlige land i undersøkelsen, med unntak av Finland og Nederland. Gjennomsnittlig bruker nordmenn 16.2% av inntekten på julegaver, mens de baltiske landene Litauen, Estland og Latvia bruker henholdsvis 30.3%, 28.6% og 19.8%.

Salg av spa-opplevelser stuper

Ferratums undersøkelse viste spa-opplevelser var blant de mest populære gavene under norske juletrær i fjor, og utgjorde 17.4% av gavene. I år derimot, stuper salget av spa-opplevelser. Ferratums undersøkelse viser at kun 6% av årets julegaver vil være spa- og velværeopplevelser.

Nordmenn julehandler mest klær i Norden

Nordmenn kan forvente seg myke gaver under treet i år. Sammenlignet med resten av Norden, der leker og spill er mest populært, handler nordmenn mest klær som julegaver i år. Ferratums undersøkelse for 2016 viser at 23% av julegavene er klær, mens leker og spill utgjør 18%. I Sverige handles det 22% leker og spill, og 16% av julegavene er klær.

Andre saker å lese

Høyre med ny knallmåling

21-03-2023 Politikk NTB - avatar NTB

Høyre med ny knallmåling

Regjeringsmakten ville skiftet til borgerlig side dersom det var valg i dag, ifølge ny måling. Høyre får 34,6 prosent.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

21-03-2023 Nyheter NTB-TT - avatar NTB-TT

Politiet klarer ikke å stanse voldsbølgen i Stockholm

Tross økt innsats fra politiet mot skytinger og sprengninger i Stockholm, er det så langt ingenting som tyder på at den gjengrelaterte voldsspiralen avtar.

Les mer i RingeriksAvisa

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

21-03-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Kirkens Bymisjon: Papirløse barn blir sviktet av Norge

Papirløse barn lever med angst og får ikke nok helsehjelp eller skolegang, ifølge en ny rapport fra Kirkens Bymisjon. De påpeker brudd på barnekonvensjonen.

Les mer i RingeriksAvisa

Lørdag 25.3 starter fotballen

21-03-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Hønefoss møter Øvrevoll Hosle på AKA arena til årets første kamp i 1.divisjon for kvinner lørdag den 25.3 kl 13.00.Billetter kan du kjøpe her    

Les mer i RingeriksAvisa