tirsdag, 18 juni 2024 08:03

Medietilsynet: Lotto-sendingene på NRK er ikke reklame

Skrevet av
Medietilsynet mener Lotto-sendingene på NRK ikke er reklame. Medietilsynet mener Lotto-sendingene på NRK ikke er reklame. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Lotto-trekningen og de andre pengespillene som sendes på NRK er ikke å anse som markedsføring og derfor fullt lovlige, fastslår Medietilsynet.

Det er Medietilsynets konklusjon etter å ha vurdert om Lotto-, Vikinglotto- og Extra-trekningene er i strid med kringkastingsloven. Det er Unibet-eier Kindred Group som har bedt tilsynet vurdere om sendingene er markedsføring og dermed i strid med kringkastingsloven.

– Vår vurdering er at disse programmene er redaksjonelt begrunnet. NRK har heller ikke mottatt betaling for å vise sendingene, men har, slik Medietilsynet ser det, betalt markedspris for visningsrettighetene, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Juridisk direktør i NRK, Olav Nyhus, har overfor Kampanje tidligere presisert at Lotto-sendingene «utelukkende er redaksjonelt motivert». Han er ikke overrasket over Medietilsynets konklusjon.

– Vi er like fullt glade for at Medietilsynet konkluderer med at NRK ikke har brutt kringkastingsloven ved å vise Lotto-trekningene. For NRK er det viktig at vi har redaksjonell frihet til å sende også slike programmer, når vi mener innholdet er tilstrekkelig relevant for publikum, skriver han i en SMS til Kampanje.

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa