fredag, 14 juni 2024 10:21

Microsoft utsetter lansering av AI-funksjon

Skrevet av
En av Microsofts Surface Pro PC-er på utstilling under lanseringen av Copilot-systemet i mai. Selskapet utsetter lanseringen av AI-funksjonen Recall. En av Microsofts Surface Pro PC-er på utstilling under lanseringen av Copilot-systemet i mai. Selskapet utsetter lanseringen av AI-funksjonen Recall. Foto: Lindsey Wasson / AP / NTB

Windows-produsenten Microsoft har satt lanseringen av sin nye AI-funksjon Recall på pause. Årsaken er bekymring for sikkerheten.

Recall markedsføres som en funksjon med såkalt kunstig intelligens (AI). Den skal med jevne mellomrom lagre bilder av det PC-brukeren har på skjermen. Disse dataene skal deretter lagres og analyseres slik at informasjon om tidligere bruk kan innhentes.

Sikkerhetseksperter har imidlertid vært kritiske til funksjonen og har pekt på både personvernshensyn og muligheten for at dataene kommer på avveie.

Recall var tenkt som en viktig funksjon i Microsofts nye Copilot+-PC-er.

– Vi justerer lanseringsmodellen for Recall for å dra nytte av ekspertisen i Windows Insider-miljøet og sikre at opplevelsen møter våre høye standarder for kvalitet og sikkerhet, sier selskapet i en uttalelse.

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa