torsdag, 26 mars 2020 08:11

Vektere ble permittert da HV inntok Gardermoen

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Om lag hundre soldater fra Heimevernet (HV) er for tiden utstasjonert på Gardermoen for å støtte politiet. Den jobben kunne vektere gjort, mener Nokas og NHO. Om lag hundre soldater fra Heimevernet (HV) er for tiden utstasjonert på Gardermoen for å støtte politiet. Den jobben kunne vektere gjort, mener Nokas og NHO. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Om lag hundre soldater fra Heimevernet (HV) er for tiden utstasjonert på Gardermoen for å støtte politiet. Den jobben kunne vektere gjort, mener Nokas og NHO.

I stedet ble omtrent 200 vektere som vanligvis jobber på Gardermoen permittert av Nokas, skriver VG.

Nokas-sjef Kjell Frode Vik stiller seg uforstående til at han må permittere folk når det trengs arbeidskraft på Oslo lufthavn. Han mener vekterne kunne gjort det samme som HV-soldatene, informere om karanteneregler og overholde orden.

Soldatene er i tillegg gitt politimyndighet på oppdraget.

– Vi har begrenset politimyndighet på internasjonal sjøfart i dag. Tidligere har vi også fått det for å hjelpe med fangetransport. Det er altså ikke noe nytt at vaktbransjen kan ha begrenset politimyndighet, sier Vik.

Administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel mener det ikke kan være slik at Heimevernet settes til å gjøre en jobb som sender andre ut i permisjon.

– Regjeringen prøver på alle bauger og kanter å holde hjulene i arbeidslivet i gang så godt som mulig, men dette er jo det stikk motsatte, sier Kaltenborn til avisa.

NTB