Skriv ut denne siden
onsdag, 26 august 2020 07:54

Er Hønefoss kirke for liten?

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(4 Stemmer)
...Ta først bjelken ut av ditt eget øye! Da vil du se klart nok til å ta flisen ut av øyet til din bror. (Luk 6,41) ...Ta først bjelken ut av ditt eget øye! Da vil du se klart nok til å ta flisen ut av øyet til din bror. (Luk 6,41) Foto: Frank Tverran

(LEDER) Det åpenbares i disse dager at Hønefoss kirke er altfor liten. Begrunnelsen enkelte kommer med, er at nybygg lenger oppe i gaten blir for prangende slik at Hønefoss kirke ikke kommer til sin rett. Dermed skal andre måtte bygge mindre bygg.

De originale arkitekttegningene til den nye kirken var mer prangende enn det amputerte kirketaket man nå sitter igjen med. Det symbolske spiret ble kuttet vekk. At man av økonomiske årsaker må lage et mindre prangende bygg, skal vel ikke resten av byen lide under.

Er det fortidens mørkemenn som har begynt å røre på seg igjen?

Før man begynner å snakke om estetiske sammenhenger, kan det være en tanke å begynne med det brunbeisede søppelskuret i tømmermannspanel som pryder kirkens inngangsparti. Dette ligger strategisk plassert ved hovedporten til kirken like bak en diger transformator.

Hvis søppelskuret på død og liv må ligge foran kirken i stedet for på baksiden, kunne man kanskje integrert transformatoren med søppelskuret og gitt det hele en utforming som harmonerte med kirken? 

Sist redigert onsdag, 26 august 2020 08:11
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Frank Tverran